VALI FOTO THREAD - FREEDIVING
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
VALI FOTO THREAD - FREEDIVING
incep aici un thread in care o sa postez fotografii facute de mine in FREEDIVING [scufundare fara butelie] [eventual daca am sa pot si ceva filmulete]
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- VALI
- Veteran
Re: VALI FOTO THREAD - FREEDIVING
acolo jos am ajuns eu in freediving - paleokastritsa [korfu]
balet piscicol - paleokastritsa
suprafata apei de la 9metrii adancime
o mica pestera subacvatica undeva pe la 7m adancime
sunrise....cca 9m adancime
o epava de mici dimensiuni...cca 8m adancime
am urmarit o vreme destul de indelungata o broasca testoasa [marea rosie]...cca 14 m adancime
balet piscicol - paleokastritsa
suprafata apei de la 9metrii adancime
o mica pestera subacvatica undeva pe la 7m adancime
sunrise....cca 9m adancime
o epava de mici dimensiuni...cca 8m adancime
am urmarit o vreme destul de indelungata o broasca testoasa [marea rosie]...cca 14 m adancime
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
foarte frumoase pozele
- VALI
- Veteran
multzam fain
ma bucur ca va plac, cu atat mai mult cu cat in apnee este ceva mai complicat sa faci poze
mai jos un filmuletz facut de my scuba-budy ROBERT, in marea rosie
am coborat atunci la 17m adancime
ma bucur ca va plac, cu atat mai mult cu cat in apnee este ceva mai complicat sa faci poze
mai jos un filmuletz facut de my scuba-budy ROBERT, in marea rosie
am coborat atunci la 17m adancime
- VALI
- Veteran
imediat vine si filmuletzul cu tzestoasa de mai sus
- VALI
- Veteran
scuze ptr calitatea filmarii...inotasem destul de mult cautand testoasa care fusese reperata de mr divefilm de pe vaporash...facusem deja o coborare la 16 m dupa o testoasa care s-a dovedit a fi o punga de plastic [ramiro stie]...facusem si scuba in ziua aceea...deh!...oboseala macina....
deci filmuletzul cu 2 protagonisti in apnee....vali + testoasa
Frumoase fotografiile tale Vali, sunt convinsa ca amitirile tare sunt la fel de vii si inca pe atat mai bogate. Mai vrem si altele!
Eu zic ca e prodigios sa poti cobora in apnee la 17, 18m. Eu te admir pentru asta. Mult succes!
Sa recapitulam. Ai facut scufundari in scuba inainte, iar apoi, in aceeasi zi, ai facut freedive la 16m?!VALI wrote:scuze ptr calitatea filmarii...inotasem destul de mult cautand testoasa care fusese reperata de mr divefilm de pe vaporash...facusem deja o coborare la 16 m dupa o testoasa care s-a dovedit a fi o punga de plastic [ramiro stie]...facusem si scuba in ziua aceea...deh!...oboseala macina....
Cum ar veni, te-ai jucat de-a boala de decompresie. Am facut si eu tampenia asta in egipt, recunosc, pana la 10m. Dupa care mi s-a explicat de ce nu e bine. La vremea respectiva, am zis ca daca nu respir aer comprimat, nu acumulez azot in sange. Dar de azotul deja acumulat de la scufundarea anterioara, pe care il supun unei dublari si apoi injumatatatiri rapide de presiune, uitasem. (cea mai mare variatie de presiune-volum e in primii 10m - se dubleaza).
- VALI
- Veteran
da asa este...am facut greseala cu buna stiintza....recunosc...
ba chiar tin minte ca ramiro m-a apucat de laba intr-un gest disperat si m-a atentionat...."vali....nu e ok si tu sti treaba asta"
recunosc umil greseala, dar dorinta de a innota alaturi de o tzestoasa a fost mai mare...
nu am avut niciun fel de problema de sanatate in acea zi...
stiam ca nu e bine, pentru ca mi se intamplase in croatzia sa-mi fie kiar rau [nu pe parte de decompresie ci pe parte de fibrilatii]
nu mai fac:D!!
ba chiar tin minte ca ramiro m-a apucat de laba intr-un gest disperat si m-a atentionat...."vali....nu e ok si tu sti treaba asta"
recunosc umil greseala, dar dorinta de a innota alaturi de o tzestoasa a fost mai mare...
nu am avut niciun fel de problema de sanatate in acea zi...
stiam ca nu e bine, pentru ca mi se intamplase in croatzia sa-mi fie kiar rau [nu pe parte de decompresie ci pe parte de fibrilatii]
nu mai fac:D!!
- VALI
- Veteran
saru'mana mult!!!eugen wrote:Eu zic ca e prodigios sa poti cobora in apnee la 17, 18m. Eu te admir pentru asta. Mult succes!
desi cea mai joasa coborare am facut-o la 20 de m, trebuie sa spun ca atunci cand vad ce performante are serge, colegul nostru de forum, incep sa ma simt cam mic asa :p
poate cand mergem in egipt acum, sa pot ajunge mai jos, dar fara un buddy mi-e cam teama....si din experienta iti spun ca nu prea vrea lumea sa fie buddy la freediving
Vali, sunt cativa apneisti pe aici in Egipt meseriasi rau. Eram odata deasupra epavei Yolanda si vad o fata blonda frumoasa ca o sirena coborand unduindu-se pana la noi cu unica ei laba. Mi s-a parut asa de frumos! E o englezoaica, Sarah, ce a batut o gramada de recorduri, bubuie articolele despre ea in revista Diver. Si e micuta de statura ca o trestiuta. Ne-am apucat cu totii sa o aplaudam sub apa si ea ne-a zambit... Mai e un italian ce lucreaza ca instructor la Diving and Discovery, nu-i stiu numele. Mi se intampla mereu sa-l am printre labe pe la 30m in Ras Um Sid. Poarta un costum de neopren argintiu de zici ca vine din Star Treck. Se vede de la o mie de mile marine ca baiatul acesta e un pasionat, ca respira apa prin toti porii. Cele mai multe competitii de freediving sunt in Dahab, un mic orasel beduin, la 80km de Sahrm. Coborarea in Blue Hole si arcul de la 60m sunt doar antrenamente de placere pentru ei.
- VALI
- Veteran
ok
nu ma mai simt mic
ma simt FOARTE mic....minuscul....
nu ma mai simt mic
ma simt FOARTE mic....minuscul....
N-ai de ce sa te simti mic, scufundarile tale sunt doar ale tale, experienta lor doar tu ai simtit-o. Gandeste-te cati dintre noi sunt capabili sa coboare macar pana la 10m, nu prea multi. E si asta o tehnica pe care o inveti cu multa practica, perseverenta si pasiune. Restul e povestea fiecaruia.
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Respect pt toti care practica Freediving si un imens respect pt cei care merg mai mult de 10m. Mie mi se pare 7-10m bariera ce-a mai greu de trecut. Pina la hai sa zicem 10m se baga oricine cu un pic de concentrare......dar de acolo mai departe.....
Jos palaria!
Jos palaria!