lacul IOR
- gibonul
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: Advanced
Re: lacul IOR
Never underestimate the power of stupid people in large groups
Facebook Sorin Deleanu
Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy
Facebook Sorin Deleanu
ei bine, si la asta se reduce scufundarea IOR: "Eu nu prea sunt de acord sa te scufunzi, avand in vedere experienta ta destul de redusa (by gibonu)
rares_ares: ok, scuze de incurcaturi, multa bafta in apele invorburate ale IOR-ului!
sper sa vedem poze pe forum cu toate epavele din lac"
Am si eu o intrebare de incepator: " E CU PENETRARE?"
rares_ares: ok, scuze de incurcaturi, multa bafta in apele invorburate ale IOR-ului!
sper sa vedem poze pe forum cu toate epavele din lac"
Am si eu o intrebare de incepator: " E CU PENETRARE?"
Ba! Decat sa-ti fie rau mai bine sa iti fie bine!
Radio Erevan raspunde:
Da, dar numai dupa ce se inchide cercul.
Da, dar numai dupa ce se inchide cercul.
- gibonul
- Veteran
@Rares78
Nu mi-o lua in nume de rau, dar scufundarea intr-o locatie noua, cu apa rece si vizibilitate redusa nu e pentru incepatori. Ai doar 5 scufundari, probabil ca inca ai dificultati de golire a mastii si stabilire a flotabilitatii. Poti sa vii cu noi, dar sunt sigur ca nimeni dintre cei de pe lista aia nu va dori sa te aiba ca buddy. Nu sunt intructorul tau, dar cred ca ar fi trebuit sa intrebi unul inainte de a te inscrie pt IOR
Daca tot faci publice discutiile private de pe mail, iata inca una din care reiese ca nici n-ai inteles care e programul
From: Sorin Deleanu
Date: 4/2/2009 5:20:50 PM
To: Team Adventure
Subject: Re: diving in IOR
Rares, maine este vineri:)
maine mergem pe la locatie sa vedem unde putem parca masinile, cat e de mers pana la mal etc
Sambata si duminica ne scufundam
----- Original Message -----
From: Team Adventure
To: Sorin Deleanu
Sent: Thursday, April 02, 2009 3:28 PM
ora 18:00 nu e cam tarziu? inseamna ca ne bagam pe la 19:00...
iar in cazul asta, nu am lanterne ...plus ca nu o sa vedem mare lucru pt scouting...
-------Original Message-------
Date: 4/2/2009 3:22:08 PM
eu as vrea sa ne strangem in parc pe la 10.30 sambata si duminica. parcare, echipare & stuff vreo ora jumate si intram in apa pe la 12.00, adica cand e mai cald afara
dar stabilim mai multe maine cand ne vedem pt scouting
Sent: Thursday, April 02, 2009 3:19 PM
iar pt duminica la ce ora se prognozeaza scufudarea?
Date: 4/2/2009 11:19:48 AM
maine la 18.00 ne vedem la pod
Nu mi-o lua in nume de rau, dar scufundarea intr-o locatie noua, cu apa rece si vizibilitate redusa nu e pentru incepatori. Ai doar 5 scufundari, probabil ca inca ai dificultati de golire a mastii si stabilire a flotabilitatii. Poti sa vii cu noi, dar sunt sigur ca nimeni dintre cei de pe lista aia nu va dori sa te aiba ca buddy. Nu sunt intructorul tau, dar cred ca ar fi trebuit sa intrebi unul inainte de a te inscrie pt IOR
Daca tot faci publice discutiile private de pe mail, iata inca una din care reiese ca nici n-ai inteles care e programul
Date: 4/2/2009 5:20:50 PM
Rares, maine este vineri:)
maine mergem pe la locatie sa vedem unde putem parca masinile, cat e de mers pana la mal etc
Sambata si duminica ne scufundam
Sent: Thursday, April 02, 2009 3:28 PM
ora 18:00 nu e cam tarziu? inseamna ca ne bagam pe la 19:00...
iar in cazul asta, nu am lanterne ...plus ca nu o sa vedem mare lucru pt scouting...
Date: 4/2/2009 3:22:08 PM
eu as vrea sa ne strangem in parc pe la 10.30 sambata si duminica. parcare, echipare & stuff vreo ora jumate si intram in apa pe la 12.00, adica cand e mai cald afara
dar stabilim mai multe maine cand ne vedem pt scouting
Sent: Thursday, April 02, 2009 3:19 PM
iar pt duminica la ce ora se prognozeaza scufudarea?
Date: 4/2/2009 11:19:48 AM
maine la 18.00 ne vedem la pod
Facebook Sorin Deleanu
Facebook Sorin Deleanu
Nu o iau in nume de rau nimanui, spun doar ca este mult prea exagerat...am probleme cu golirea mastii si cu flotabilitatea? ciocanu nu se mai baga cu mne, noi fiind "buddys" ca m-am dat de gol...de fapt nici nu am masca...in fine, doar un trilaminat...
Oricum, succesuri!
Oricum, succesuri!
Ba! Decat sa-ti fie rau mai bine sa iti fie bine!
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
din pacate nu mai pot veni la IOR
imi pare nespus de rau pt k voiam f mult, dar am un ghips de purtat pe piciorul stang pana pe 15 aprilie
imi pare nespus de rau pt k voiam f mult, dar am un ghips de purtat pe piciorul stang pana pe 15 aprilie
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- peret
- Veteran
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Ahhh...nasol. Insantosire rapida!!!
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
multzam mult!!
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
@Rares78 cum domne sa ai dificultati in golirea mastii?
pai cum ai trecut cursul? ai dat spaga? .... mama ei de romanie.....
@ domn instructor a' lu' Rares78.. da' spaga, spaga cat e? frumos ar fi fost sa veniti in ajutorul elevului dvs si sa contraziceti pe stimabil. sau .. chiar nu scoate apa din vizor? spaguta, cat e spaguta?
pai cum ai trecut cursul? ai dat spaga? .... mama ei de romanie.....
@ domn instructor a' lu' Rares78.. da' spaga, spaga cat e? frumos ar fi fost sa veniti in ajutorul elevului dvs si sa contraziceti pe stimabil. sau .. chiar nu scoate apa din vizor? spaguta, cat e spaguta?
- divefilm
- Veteran
- Numar de scufundari: peste 1000
- Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313
Domnul Rares are 6 scufundari peste cursul de OWD si are o scufundare cu costum uscat
Nu am remarcat ca ar avea probleme cu masca.
Seful scufundarii alege cu cine sa se scufunde la o scufundare intr-un loc nou (are raspundere pentru cei cu care se scufunda)
Il rog pe seful scufundarii, inaite de scufunare, sa se semneze fisele de asumarea raspuderii de intraga echipa de scafandri
Nu am remarcat ca ar avea probleme cu masca.
Seful scufundarii alege cu cine sa se scufunde la o scufundare intr-un loc nou (are raspundere pentru cei cu care se scufunda)
Il rog pe seful scufundarii, inaite de scufunare, sa se semneze fisele de asumarea raspuderii de intraga echipa de scafandri
Aoleo, ma scuzati, nu stiam ca dvs....
In acest caz nu pot decat sa contest calitatile lui de scafandru, iar asta fara vreo vina din partea instructorului.
Bineinteles, aveti dreptate.
@rares, rusine domne, ma bagi la apa....
In acest caz nu pot decat sa contest calitatile lui de scafandru, iar asta fara vreo vina din partea instructorului.
Bineinteles, aveti dreptate.
@rares, rusine domne, ma bagi la apa....
Realitatea e ca decizia lui Sorin este aparent una corecta. Nu stiu adancimea lacului IOR, dar chiar daca nu este adanc, cantitatea sedimentelor, a gunoaielor (poate taioase sau in care te poti incurca), a firelor de pescuit, etc. trebuie sa fie foarte mare.
O parere pe care am auzit-o din mai multe surse zicea ca exista doua momente periculoase in viata unui scufundator: perioada primelor 10-15 scufundari, cand esti intr-adevar incepator, nu ai reflexe formate (nu ai cum sa le ai, chiar daca ti se pare altfel), si nu ai fost expus la situatii periculoase. Al doilea moment este in zona 50-100 de scufundari, in care deja ai mai multa experienta, si esti mai relaxat - suficient de relaxat cat sa faci la un moment dat o greseala. Daca treci cu bine peste aceste etape, ajungi in momentul in care incepi sa te transformi intr-un scafandru experimentat, safe.
O parere pe care am auzit-o din mai multe surse zicea ca exista doua momente periculoase in viata unui scufundator: perioada primelor 10-15 scufundari, cand esti intr-adevar incepator, nu ai reflexe formate (nu ai cum sa le ai, chiar daca ti se pare altfel), si nu ai fost expus la situatii periculoase. Al doilea moment este in zona 50-100 de scufundari, in care deja ai mai multa experienta, si esti mai relaxat - suficient de relaxat cat sa faci la un moment dat o greseala. Daca treci cu bine peste aceste etape, ajungi in momentul in care incepi sa te transformi intr-un scafandru experimentat, safe.
- peret
- Veteran
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Niste poze si o poveste se poate pune va rog pe net dupa "sfirsitul de saptmina IOR" ?
Asa pentru cei care nu au cum sa ajunga la intinire....
Multumesc.
Asa pentru cei care nu au cum sa ajunga la intinire....
Multumesc.
Ma incanta si pe mine dar mai am de lucru la barca si vreau sa profit de week end sa termin pana la urma si barca asta.
Sper ca de 1 Mai sa ne dam deja pe val.
Mai am putin de lucru la mocheta, ceva vopsea la bord si asamblarea panourilor laterale. Sper sa o dovedesc acest week end.
Sper ca de 1 Mai sa ne dam deja pe val.
Mai am putin de lucru la mocheta, ceva vopsea la bord si asamblarea panourilor laterale. Sper sa o dovedesc acest week end.
Bla bla bla
- gibonul
- Veteran
Facebook Sorin Deleanu
Facebook Sorin Deleanu