SKIN DIVING-recreere sau performatza
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
SKIN DIVING-recreere sau performatza
in acest topic postati experientze personale vis a vis de skin diving
locuri in care v-atzi scufundat, adancimi, probleme aparute,echipament, etc
locuri in care v-atzi scufundat, adancimi, probleme aparute,echipament, etc
Last edited by VALI on Mon Oct 03, 2005 2:09 pm, edited 1 time in total.
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- VALI
- Veteran
grecia - cap Sunion
labe - genesis
adancime maxima de scufundare 6,80 m
mare deosebit de limpede [vizibilitate in jur de 20-25 de m]
croatia - insula Cres
labe - seac sub/genesis
adancimea maxima de scufundare 9,40 m
mare limpede [vizibilitate in jur de 10-12 m]
romania - costinesti / golful Francez
labe - genesis
5 mm neopren Seac-sub
centura lest
vizor clasic
snorkel
adancimea maxima de scufundare shi totodata record personal 12 m
mare limpede [vizibilitate in jur de 15 m]
pentru viitor imi propun adancimea de 15 m [da mai e de lucru la conditia fizica ]
labe - genesis
adancime maxima de scufundare 6,80 m
mare deosebit de limpede [vizibilitate in jur de 20-25 de m]
croatia - insula Cres
labe - seac sub/genesis
adancimea maxima de scufundare 9,40 m
mare limpede [vizibilitate in jur de 10-12 m]
romania - costinesti / golful Francez
labe - genesis
5 mm neopren Seac-sub
centura lest
vizor clasic
snorkel
adancimea maxima de scufundare shi totodata record personal 12 m
mare limpede [vizibilitate in jur de 15 m]
pentru viitor imi propun adancimea de 15 m [da mai e de lucru la conditia fizica ]
Last edited by VALI on Wed Nov 09, 2005 3:17 pm, edited 1 time in total.
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Salut ! ... pai sa impartasim si din greselile noastre (adica ale mele !) aci...ca poate invata si altii ... oricum desi multi nu dau o atentie deosebita scufundarilor libere (nici macar iarna la bazin ), ele au o importanta deosebita pt imbunatirea performantelor individuale in scufundarile cu butelie cat si prin faptul ca de multe ori poti face fotografii muuult mai bune (ma refer aici ca ai ce fotografia/vana )...sa incep : eram pe Snagov si aveam dupa mine o arbaleta cu sandou (de aprox 1m ) ... si ce-mi zic ?... hai sa trec peste tufa asta de bradis ca o sa trec la "luciu apei " dar n-a fost asa ... m-am incurcat in bradis rau de tot ! ...a trebuit sa cer ajutorul cuiva de pe mal... acela sare dupa mine si ce sa vezi ! ..venea direct spre mine mai mai sa intre in capcana aceea de bradis ...cand i-am facut semn sa ma "remorcheze" intinzandu-i arbaleta(care avea cred cateva zeci de Kg de bradis pe ea ) ...a trebuit doar sa ma traga cam 1/2 m ...si am iesit !! respectivul a dat ulterior drumul la arbaleta ! (crapam de ciuda !) ..si a trebuit ulterior sa ma bag dupa ea sa o recuprez !.... concluzia : prostia mea a fost ca : am luat o decizie gresita de a o lua prin zona respectiva + ca n-am vrut sa abandonez arbaleta acolo ! (mare prostie ! ...)..asa incat fratilor oricat de mult ati tine la un echipament (fie el si f f scump ) cate odata trebuie sa-l abandonezi !
....alta data eram la bazin (23august )si intr-o ambitie de a-mi dobori propiu record (3 minute ... acum deabia ma duc in 2 minute) de apnee ...am hiperventilat(exagerat) .. si eram sa fac lesin de mica adancime ! ... aproape de luciul apei !!! (s-a tras cortina ! ... vedere intunecata /convulsii)..dar am scapat si de data asta !....
.... ehe ar mai fi ...dar nu vreau sa plictisesc !
....alta data eram la bazin (23august )si intr-o ambitie de a-mi dobori propiu record (3 minute ... acum deabia ma duc in 2 minute) de apnee ...am hiperventilat(exagerat) .. si eram sa fac lesin de mica adancime ! ... aproape de luciul apei !!! (s-a tras cortina ! ... vedere intunecata /convulsii)..dar am scapat si de data asta !....
.... ehe ar mai fi ...dar nu vreau sa plictisesc !
- VALI
- Veteran
da!
nu e vb de nici o plictiseala...
mai povesteshte ca zici bine!
arbaletele cu elastic nu sunt foarte functionale in ape cu alge
o arbaleta de 75 de cm este shi mai functionala shi mult mai puternica decat una de un metru cu sandouri
cand vanezi in ape precum snagovul e bine sa ai barca shi sa te indrepti dinspre larg spre malul lacului
nu e vb de nici o plictiseala...
mai povesteshte ca zici bine!
arbaletele cu elastic nu sunt foarte functionale in ape cu alge
o arbaleta de 75 de cm este shi mai functionala shi mult mai puternica decat una de un metru cu sandouri
cand vanezi in ape precum snagovul e bine sa ai barca shi sa te indrepti dinspre larg spre malul lacului
... odata eram tot la Snagov si in timp ce eram in imersie (tot in apnee) dintr-o data un sunet puternic de motor de barca skijet se auzea foarte tare ....si am cam intrat in panica (am o chestie nasoala vis-a vis de motoarele de barca ma cam sperie rau !..nu stiu de ce !) si asta pt ca eram deja la finele apneeii ... din instict ...ma duc inspre mal ..cu gandul ca "da-l in masa nu o trece chiar pe acolo " ... in fine ies ..si binenteles ca nici urma de barca ....
.... alta data eram la apnee si am auzit un motor de barca ies si desi era destul de departe il vedeam cum vine spre mine ... incerc sa inot din calea lui ...dar parca se tine dupa mine ... scot snorkelul 3/4 din apa si incep sa rotesc puternic din el creand o coloana de apa ce se ridica la cativa metri buni deasupra mea ...abia atunci cel care conducea salupa ma vazut si m-a evitat ! (recunosc nu era nici o baliza care sa-mi semnalizeze prezenta )...deci atentie la balize ! (sa le aveti ! si sa le folositi !)
.... alta data eram la apnee si am auzit un motor de barca ies si desi era destul de departe il vedeam cum vine spre mine ... incerc sa inot din calea lui ...dar parca se tine dupa mine ... scot snorkelul 3/4 din apa si incep sa rotesc puternic din el creand o coloana de apa ce se ridica la cativa metri buni deasupra mea ...abia atunci cel care conducea salupa ma vazut si m-a evitat ! (recunosc nu era nici o baliza care sa-mi semnalizeze prezenta )...deci atentie la balize ! (sa le aveti ! si sa le folositi !)
- VALI
- Veteran
foarte bine punctata treaba asta
am patzit shi eu ceva asemanator....shi din cauza ca sunetul se propaga mult mai repede in apa...ai impresia ca motorul e pe langa tine....
ih!!
neplacuta situatie....
am patzit shi eu ceva asemanator....shi din cauza ca sunetul se propaga mult mai repede in apa...ai impresia ca motorul e pe langa tine....
ih!!
neplacuta situatie....
da ! asa ...insa am vorbit cu multi care aveau fie skijeturi sau salupe ... si i-am intreabat daca cunosc insemnele balizei care semnalizeaza ca in apa sunt scafandrii ! ....raspunsul a fost clar NU de la toti !!!!...asa incat am adoptat tehnica cu snorkelul ridicat 3/4 din apa si invartit puternic ....mama ce coloana de apa face ! ...mergi la sigur ! ... dar are si asta dezavantaje ...atunci cand esti in imersie nu prea mai ai ce sa faci! .... si oricum ..INTOTDEAUNA ies cu mana ridicata deasupra capului si cu pumnul strans ! !!! pt ca am patit-o ..adica am dat cu pumnul intr-o barca de agrement ! ...si ma gandeam ...ca ar fi fost nasolo ca in loc de pum sa fi fost capul meu ! ...si apropo ...barca nu a patit nimic ! )
eream gaska mare la snagov acum cativa ani, cand,eram sa facem un kick boxing cu pescarii! ...pe tema ca "le speriem pestii "
...iar alta data era sa folosim arbaleta pe post de arma terestra iar fratimiu pumnalul pt. a calma spiritele tot cu un pescar care nu-i ajungea marea !!! ...desi i-am explicat ca marea este pt toata lumea nu numai pt pescari !..dar nu tipu' avea chef de ciomajeala ! (probabil nu prea prinsese ! si era nervos)
...iar alta data era sa folosim arbaleta pe post de arma terestra iar fratimiu pumnalul pt. a calma spiritele tot cu un pescar care nu-i ajungea marea !!! ...desi i-am explicat ca marea este pt toata lumea nu numai pt pescari !..dar nu tipu' avea chef de ciomajeala ! (probabil nu prea prinsese ! si era nervos)
stai ca nu am fost clar ! ... pe snagov ...nu faceam vanatoare ! (eram toti cu butelii, echipament ..etc)...faza cu arbaleta a fost la mare ! ..in fine ...trebuie evitate conflictele ! ...dar apropo de conflicte :?!.... veneam odata de la balaceala .. (nu aveam masina ) si caram totul cu mana (neopren, lest , labe ....etc) ...printre care aveam si pumnalul ! ....si ce sa vezi ? la o statie de metrou fugind sa prin metroul ...era sa dau peste niste jandarmi ! (aveam vreo 14 ani ) vine un jandarm dupa mine si imi spune sa-i prezint gentile la control ! ... in fine il lamuresc eu despre ce e vorba ca vin de la scufundari ... si ma lasa in pace ... dar stateam si ma gandeam ca daca vedea ala ce pumnal aveam eu in geanta ,.... cred ca inebuneam pana il lamuream ca ala nu e considerat arma alba ! (mai ales daca e tinut , in teaca , si fara sa fie purtat la brau ...sau mai stiu eu pe unde )..am inteles ca altii au patit-o rau din cauza asta ! ...nici nu-i interesa ca ai brevet ! .... multi sau chinuit ca sa legalizeze asta ...si am inteles ca au reusit ...bravo lor ..dar ma intreb cati (politisti stiu asta ?)