Diverse: Excursie de scufundari in Hurghada -> 12 - 19 Mai

Locul in care ne adunam pentru a organiza vacante de scufundari.
eugen
Veteran

Re: Diverse

Post by eugen »

Papie, incearca placuta de wb. Poate ca primele poze vor iesi ciudat, dar vei avea rezultate imediat. Pune placuta in functiune inainte de fiecare fotografie. Verifica daca acumulatorii tai sunt destul de puternici. Ia-i pe cei mai puternici cu tine. E greu sa prinzi shoturi bune de peisaj fara flash extern. Cu flashul aparatului tau exerseaza-te la un subiect cat mai apropiat. Fa in asa fel incat lumina soarelui sa fie intotdeuna in spatele tau. Luminozitatea va fi totusi buna daca faceti scufundarile pana in ora 1. In Egipt nu se gasesc de cumparat acumulatori performanti, poate in Cairo.
eugen
Veteran

Post by eugen »

La mai mult de 10m eu folosesc si filtrul rosu si placuta de wb. Rezultatul e bun, micile retusuri le faci ulterior in photoshop.
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

Am postat citeva imagini filmate de mine anul trecut in aprilie in timpul scufundarilor in Marea Rosie la Hurgada.
Sunt aproape 5 minute din 6 ore de filmare.
Sper sa va faceti o idee despre frumusetile ascunse de Marea Rosie.
Imaginile vizionate sper sa ii ajute pe cei care inca nu sunt hotarati sa ia decizia finala sa vina impreuna cu noi in excursie.
http://www.youtube.com/watch?v=u4J0eBuQTBo
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

Alaturi de noi si egipteni au dat-o in distractie.
http://www.youtube.com/watch?v=544C07haIE0
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by adonay »

Mi-a placut filmuletul de sub apa. Despre cel de-al doilea prefer sa nu comentez :oops:
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
papie
Veteran

Post by papie »

Se pare ca echipajul vaporasului rezervat pentru excursia scubadiver a fost schimbat (din motive necunoscute). Cu greu am reusit sa aflu aceasta informatie, in plus un vecin a reusit sa-mi faca rost de o poza cu noul echipaj. :lol:
Bineinteles, nu are nici o importanta, noi doar ne scufundam. :roll:
Attachments
cd.jpg
cd.jpg (45.98 KiB) Viewed 24412 times
Bodanel
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by Bodanel »

La urmatoarea excursie o sa vin si eu. Mai ales cu un asa echipaj.
Inainte sa dai mana cu un om intreaba-te daca acel om nu te va lovi intr-o zi.
eugen
Veteran

Marea Rosie

Post by eugen »

Poate v-ati intrebat deja de ce marea asta atat de limpede si albastra ca un turquaz delicat se numeste Marea Rosie. Cand ajungi aici nici nu mai stii, esti in Africa? Esti in Asia? E un desert imens cu mari intinderi de nisip pe partea continentala, muntos, ascutit si pietros in peninsula Sinai. Beduinii imi povestesc in cuvinte simple, cateva vorbe legate intre fumul de shisha (narghileaua) ca pentru ei e rosie datorita apusului. Am urmarit-o nenumarate zile de pe culmea abrupta a cartierului meu, iarna, vara, iarna, vara, dimineata devreme si seara la apus. Desertul se oglindeste in mare in nuante de rosu intens, apusul pare dintr-odata intins in ape. In carti, strainii vorbesc despre corali, dar coralii rosii sunt putini, iar anemonele rosii dorm in adanc. Unii cercetatori spun ca in anumite lagune planctonul prinde culori rosietice si e purtat de ape si curenti. Le spun beduinilor aceste teorii si ei rad, asezati jos langa foc in desert. Ii cred pe ei pentru ca ochii mei se bucura de acelasi apus. Si cand e rosie la apus nici nu mai stii unde incepe marea, unde se termina desertul, sunt una.
eugen
Veteran

Post by eugen »

Daca veti vedea un peste crocodil incercati sa faceti un macro la ochiul lui. Pleoapa lui e o dantala plina de irizatii luminoase. Minunat!
Post Reply