Clujeni-haideti la scufundari!

Aici va gasiti dive buddy si va stabiliti datele si locatiile de scufundare.
cris
Senior
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: NAUI scuba diver
SDI Rescue Diver

Clujeni-haideti la scufundari!

Post by cris »

Salut! E cineva din Cluj pe forum? Vreau sa fac scufundari pe langa Cluj si nu am cu cine. Locuri de scufundare s-ar gasi.....eu am echipament complet (mai putin compresor) si doar 25 scufundari la activ. E cineva interesat?
cris
Senior
SDI Rescue Diver

Re: Clujeni-haideti la scufundari!

Post by cris »

Pentru Mihai: problema ar fi ca eu am doar un echipament complet. Nu stiu de
unde se poate inchiria unul pentru tine (vesta, butelie, detentor....).
Poate afli tu ceva. Adresa mea de mail este cris_mv@yahoo.com.
rescuediver
Junior

Post by rescuediver »

salutare.eu sunt din mures.am o intrebare si cine stie poate se gaseste cineva sa imi si raspunda.este vreo lege care sa interzica scufundarile de agrement in rauri sau lacuri?ma intereseaza zona ardealului.
rescuediver
Junior

Post by rescuediver »

salutare.eu sunt din mures.am o intrebare si cine stie poate se gaseste cineva sa imi si raspunda.este vreo lege care sa interzica scufundarile de agrement in rauri sau lacuri?ma intereseaza zona ardealului.
victor
Veteran

Post by victor »

In lacurile de acumulare zicea cineva pe aici pe forum (cauta si tu, nu mai stiu pe unde) ca ar fi interzis, din motive strategice. In lacurile normale, cred ca depinde de proprietar, dar daca nu sunt montane s-ar putea sa fie prea mocirloase. In rauri nu stiu cat haz are, ca nu sunt prea adanci iar curentul e mult prea puternic (risca sa fie ceva gen scuba-rafting).

Mai poti incerca in unele pesteri, dar investitia in echipament corespunzator (suficient de redundant) e cam mare, iar logistica (incarcat butelii, transportat echipament, etc.) complicata.
pufiman
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: SSI OWD

Post by pufiman »

Salutare,

Tocmai am aterizat pe forumul acesta.
Sunt si eu din CJ dar am doar 7 sufundari la activ, SSI OWD, in 19 Ianuarie plec in Egipt sa mai capat putina experienta, momentan m-am oprit la 10 scufundari in sejurul ce urmeaza sa-l fac in Hurghada.
Echipament nu am (dupa calculele mele bazate pe cate vacante/scufundari pot face intr-un an, nu se merita sa investesc in echipamentul meu), dar daca se organizeaza ceva scufundari prin zona si se poate inchiria echipament, atunci puteti conta pe mine :).
Horatiu
rescuediver
Junior

Post by rescuediver »

mersi victor.asta ma intereseaza:daca este sau nu interzis in lacurile de acumulare.o sa mai caut.cat despre rauri.....cunosc situatia cu apa,am ceva scufudari pt cautare recuperare.
ccir2a
Junior
Numar de scufundari: 201-1000

Post by ccir2a »

Haideti sa facem un club in Cluj, am echipament complet, de fapt mai multe, chiar si un compresor. Ar fi super sa facem si ceva antrenamente la piscina daca se poate. E vorba de un club benevol bineinteles!!
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Pe undeva pe forum am mai discutat subiectul despre accesul in lacuri, riuri...etc.
In principiu te poti balaci oriunde nu este balta strategica sau proprietate privata....ca nu exista nici un fel de legislatie care sa prevada ceva despre scufundari.
Teoretic suna bine, dar practic trebuie sa convingi paznicul/propietarul/sateanul ca de fapt tu ai dreptul sa te dai la fund acolo...ceea ce nu sint sigur ca este foarte usor, asa ca mare atentie....
ccir2a
Junior

Post by ccir2a »

Ideea este de a crea un club de scafandri la Cluj daca nu exista, cu antrenamente periodice in imprejurimi si la piscina.
Sint convins ca exista un anumit numar de scufundatori in Cluj care nu se cunosc, un club i-ar reuni si am putea face multe impreuna.
Ne-am putea antrena la piscina iarna pentru a intretine forma fizica si chiar exercitii in imersiune, face boteze celor care vor sa descopere sportul nostru, multe, multe!!
cris
Senior
SDI Rescue Diver

Post by cris »

Salut!
Daca cineva e doritor de scufundari prin apropiere si nu are budy.....sunt disponibil.
pufiman
Veteran

Post by pufiman »

Ideea unui club este foarte buna. Haideti sa organizam asa ceva. Propun sa incepem cu o iesire la un pahar de vorba.
Legat de scufundari, eu nu am echipament si nu stiu daca se poate inchria in Cluj.
Horatiu
cris
Senior
SDI Rescue Diver

Post by cris »

Salut! Eu pot face rost de echipament....dar BCD-ul este marimea S! Cat despre un pahar de vorba.....hai sa stabilim ce si cum!!!
pufiman
Veteran

Post by pufiman »

Ok,
Eu propun sa ne intalnim sambata 20 iunie ora 18:00 la Marty pe Babes.
Ce ziceti?
Horatiu
ccir2a
Junior

Post by ccir2a »

Daca sint doritori organizez o scufudare in August, doar sa ziceti de ce aveti nevoie eventual. Am mai multe echipmente si ideea ar fi sa o facem pe la Belis. O sa iau si un compresor sa putem umple buteliile.
Puteti veni si incepatori doar sa aveti un costum pe masura.
Cu clubul povestim la fata locului, inca nu stiu data exacta, cred ca va fi p la sfirsitul lui august sau inceputul lui septembrie.
Incerc sa facem doua scufundari pe zi daca se poate.
Costurile ar fi ceeace consumam doar, adica benzina la compresor si filtrele.
Ma puteti contacta pe ccir2a@wanadoo.fr sau cir2a@free.fr.
Daca sunt copii nici o pb, si eu am un fiu care va veni cu noi.
Pe curind!
Post Reply