Bulgaria, cap Shabla

Locuri in care v-ati scufundat, date, descrieri, impresii.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Re: Bulgaria, cap Shabla

Post by VALI »

cand mai mergeti acolo?....as vrea sa ajung si eu cu voi
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by adonay »

Mi-ar placea sa merg si eu, insa nu pot scoate masina mea din tara, deci as avea nevoie sa ma lipesc de un loc intr-o masina.

PS: Cum e cu transportul buteliilor presurizate pe drumuri publice in Bulgaria? Auzisem ca ar fi nevoie de girofar galben pe masina care transporta asa ceva.
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Sa dovedeasca ei ca sunt umplute peste presiunea la care trebuie sa iei masuri speciale ... :mrgreen:
VALI
Veteran

Post by VALI »

fratilor
masini gasim noi....
ideea e sa vb la modul serios ca mergem
eu nu vreau sa fac neaparat scuba acolo....mai degraba apnee si vanatoare
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
rey
Veteran

Post by rey »

hai sa fim seriosi dar la masina nu trebuuie girofar ca doar rezervorul e plin cu benzina , se incinge si face bum bum daca nu esti atent ---promit ca imi pun un fes galben pe cap si fac nilu nilu tot timpu pina ajungem acolo
Eu am tinut butelia inter scaunele din spate incarcata la 220 bari nu volti era la vedere , aerul mergea in masina deci nici o problema iar daca itzi pui girofar pe masina dupa ce militienii sint batutzi in cap de soarta, pai iesi la pensie cu bulgara lor ca sa il convingi ca ai aer in butelie si nu napalm
VALI
Veteran

Post by VALI »

hai sa fim seriosi cu girofaru asta
in schimb niste brevete ar fi ok sa avem :p
cosmin
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Post by cosmin »

Buna!
Cum se aunge acolo?
c
cosmin
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Post by cosmin »

cosmin wrote:Buna!
Cum se aunge acolo?
c

mers, gasit, scufundat
c
rey
Veteran

Post by rey »

apropos de cap SHABLA........ este un submarin rusesc din clasa SHT -210 scufundat in 1942 , a murit tot echipajul 47 membrii, singura problema este adincimea 60 m :lol: primele scufundari la el in 2007 ocazie cu care s-a montat o placa comemorativa in memoria celor decedatzi
Pe litolarul BUlGAESC sint cam 7 submarine toate rusesti scufundate, se pare ca vecinii nostri de la rasarit au venit si le-au sigilat ca sa nu se intre pe ele.
Simbata 5 sept am facut 2 scufundari cu Papi , in zona port Sozopol aproape de Burgas . Epava Mopang cun cargo american , adincime 31m vizibilitate cu indulgenta 2-3m apa cam 15-18 grade dar in interiorul epavei chiar foarte rece si a doua scufundare la Pioner adincime 18 m , apa ceva mai calda , si in interiorul epavei era ok temperatura. oricum marea era in pic agitata ceva valuri , din cauza asta era asa vizibilitate proasta.
Penetrarile au fost Ok cu mici exceptiii, s-a agatat furtunul de la regulator intr-un fier care atirna de nu stiam cine ma trage inapoi :lol: , de niste chepenguri nu am putut trece ,,,, tercea capul dar ma blocam in butelie si decit sa mai scot vesta ca sa intru ma renuntat si am executat mersul cu spatele citziva metri pina am reusit sa ma intorc cu totul spatziul fiind foate ingust.
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Submarinul de la cap Shabla e trecut chiar si pe wikimapia - ma rog, nu prea putem verifica acum precizia coordonatelor. Din ce am vorbit cu dive-master local din Bulgaria, am inteles ca navele rusesti scufundate sunt declarate morminte de razboi (war graves). Drept urmare, ca sa se scufunde acolo, a avut nevoie de aprobare de la consulatul Rusiei.
Te-as ruga sa povestesti mai mult despre excursia ta si eventual sa deschizi un topic nou cu descrieri complete daca crezi ca merita.
VALI
Veteran

Post by VALI »

sigur ca merita
sozopol e un orasel aparte cu arhitectura deosebita, iar marea acolo este f frumoasa
Post Reply