Why a backplate and wing

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
scubamario
Veteran

Re: Why a backplate and wing

Post by scubamario »

Foarte misto!
Dar ar fi fost bune si ceva buzunare si inca o valva de golire.
Greutatile unde le pui,pe centura in spate ?
Cat au fost?
victor
Veteran

Post by victor »

Buzunarele ar cam strica ideea de simplu/hidrodinamic. Poate unele puse pe costumul de neopren mai degraba.

Nu prea vad utilitatea altei valve, cat timp pot goli si sus si jos. Unde sa fi fost - la mijloc? :D

Greutatile pe centura de lest.. doar 3kg.
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Buzunarele se lipesc (daca nu exista deja) pe dry suit de obicei pe partea superioara a piciorului.....ca iti trebuie buzunare doar cind stai mult sub apa (citeva ore) si trebuie sa iti pui cu tine apa si mincare in rest, nu ai ce sa cari cu tine in buzunare....parerea mea.
scubamario
Veteran

Post by scubamario »

Pai in buzunare pui a doua lanterna,placuta de scufundare,fluierul si alte chestii.
Si mai pui si ce gasesti sub apa! :lol:
victor
Veteran

Post by victor »

Setup-ul standard zice asa:

- a doua lanterna se prinde de D-ring-ul de piept stanga cu o carabiniera, si se trece pe sub un inner tube (practic sta paralela pe chinga de umar)
- a treia lanterna la fel, pe umarul drept; eu asa tin snorkel-ul acum.
- placuta de scufundare - daca chiar iti trebuie, o porti pe mana stanga
- fluier.. daca chiar vrei, il poti prinde de backplate; oricum, de el ai nevoie la suprafata, unde il poti lua cumva, nu e nevoie sa fie accesibil rapid.
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by adonay »

Weekend-ul asta am reusit sa fac 5 dive-uri cu BP/W-ul de la Deep Sea Supply, asa ca acum pot spune cu mana pe inima ca sunt foarte multumit ca am renuntat la vesta si am trecut la bp/w. M-am simtit nemaipomenit in apa!

Nu stiu daca e coincidenta sau nu, dar suck-ul mi-a scazut dramatic de la ~26l/min la ~14l/min. :lol: :lol:
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
victor
Veteran

Post by victor »

well.. umbli mai rar la inflator (e prea scurt si incomod ca sa iti mai arda sa te joci cu el :twisted: ), cari mai putin lest, echipamentul sta fix pe corpul tau, nu mai ai senzatia ca plutesti in interiorul vestei, aluneci mai usor prin apa.. ai toate motivele.

ma intreb cum ar arata un curs OW facut cu BP/W-uri, cum s-ar simti elevii..
scubamario
Veteran

Post by scubamario »

Se pot monta si doua butelii pe wing-ul asta?
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by adonay »

Salut,

Noi avem wing-ul pentru single tank - LCD 30 Single Tank Wing W/ 22 mil bladder. Pastrand backplate-ul si harnasamentul, poti cumpara doar wing-ul de duble si ai rezolvat problema:

https://www.deepseasupply.com/index.php?category=wings

//Sorin
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
victor
Veteran

Post by victor »

Dupa cum a zis si Sorin - e nevoie doar de wing-ul adecvat, pe backplate si harnasament. Nu exista wing-uri 'universale', deoarece daca e prea mic pentru duble ai o problema, iar daca e de duble, cand ai o singura butelie se arcuieste in sus incomod de mult (fiind prea lat).
scubamario
Veteran

Post by scubamario »

Acum daca voi treceti pe curentul DIR(care mi se pare si mie foarte interesant) de ce nu treceti si pe configuratia de duble?
Intradevar in ape deschise nu prea ai nevoie de duble,dar ma gandesc ca asa te obisnuiesti cu echipamentul pentru cand o sa ai nevoie.
victor
Veteran

Post by victor »

pas cu pas :-) toate deodata e cam greu..
licanu
Junior

Post by licanu »

Spuneti-mi si mie cum ati facut comanda ma bate gandul sa iau si eu un sistem de asta.
licanu
Junior

Post by licanu »

Si am uitat sa intreb, ce costum folosesti la care spui ca folosesti 3 kg de lest ?
victor
Veteran

Post by victor »

Comanda am facut-o cam asa: am vorbit cu Tobin (the big boss@DSS) pe scubaboard - este prezent, foarte activ, si te ajuta din plin cu sfaturi. Dupa ce i-am explicat exact ce echipament folosim in prezent, ne-a spus ce wing ne trebuie (si m-a lamurit cu ocazia asta si cum sa aplic rationamentul la alte wing-uri pe viitor). Comanda am facut-o de pe site, platind cu cardul; noi le-am comandat pe adresa unui prieten din USA, care ni le-a trimis mai departe in Romania, dar le poti comanda si direct pe adresa din Romania daca vrei. Tobin a livrat la cateva ore de la momentul cand am facut noi comanda pe site, prin UPS.

Am un Camaro Neptun de 6mm, si o butelie de 15L avand cam 18kg. La una de 16kg ai folosi probabil cam 4-5kg.
Post Reply