Pune o intrebare...primeste un raspuns:)

intrebari tehnice legate de scuba-diving [sfaturi, indicatii si contraindicatii legate de scufundarea in sistem scuba]

Moderator: dancroitoru83

stefan
Junior
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Pune o intrebare...primeste un raspuns:)

Post by stefan »

Intrebare: (sper sa nu radeti prea tare)- a incercat cineva sa isi construiasca o carcasa pt aparatul foto? Am un canon a710is si au ajuns discontinued accesoriile pt el, mai gasesc doar la supra pret sau de la magazine/vanzatori dubiosi.
Asa ca o solutie este sa incerc sa fac eu una. Dezavantajul este ca nu am cum sa pun suficiente butoane de comanda deci nu pot folosi modul manual, dar exista un mod auto pt underwater care ar trebui sa regleze macar white balance-ul si sa nu mai am nevoie de filtru rosu, dar daca nu regleaza cumpar unul de plastic de 30 de lei . Mai am si o super-petarda de kodak pe care pot testa daca bea apa carcasa :lol:

Caut de vreo 2 zile si am gasit 2 planuri ce par mai serioase (daca mai caut o zi poate mai gasesc unu :lol: ) :
1- http://kopka.heim.at/mikedo_e.htm -carcasa facuta din tub de PVC
2- http://cgi.ebay.ca/Ultimate-DIY-Camera- ... 1|294%3A30 carcasa dintr-un soi de rasina, turnata in matrice de ipsos. Asta arata de parca e de provenienta sovietica :lol: dar pare mai solida
La prima imi zice el cum sa fac butoane si la a 2-a mi le vinde, dar mai pot sa cumpar de la ikelite butoane ca si spare parts.

Deci, si-a facut cineva ceva de genul asta?
design1_carcasa.jpg
design2_carcasa.jpg
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50

Re: Pune o intrebare...primeste un raspuns:)

Post by adonay »

Cred ca ai toate sansele sa-ti faci o carcasa subacvatica pentru camera foto. Pe de alta parte, calitatea imaginii s-ar putea sa nu fie tocmai buna.

Mai bine-ti iei un Canon G9/G10 + carcasa de la Canon (care nu-i asa de buna, dar mai buna ca ce-ai vrea tu sa construiesti) la un pret de pana in 3000RON (http://www.f64.ro). Daca le poti lua din state, ajungi la un pret si mai mic.

//Sorin
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

adonay wrote:Cred ca ai toate sansele sa-ti faci o carcasa subacvatica pentru camera foto. Pe de alta parte, calitatea imaginii s-ar putea sa nu fie tocmai buna.

Mai bine-ti iei un Canon G9/G10 + carcasa de la Canon (care nu-i asa de buna, dar mai buna ca ce-ai vrea tu sa construiesti) la un pret de pana in 3000RON (http://www.f64.ro). Daca le poti lua din state, ajungi la un pret si mai mic.

//Sorin
Daca nu ti neaparat la calitate, cauta pe e-bay un Canon Ixus 700 sau ceva similar cu underwater case care merge pina la 40m si asa iesi pe la 150 Euro setul. Daca chiar nu-ti pasa de calitate poti gasi un Ixus V2 cu underwater case pina la 30m si costa pe e-bay cam 50 Euro...
stefan
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Post by stefan »

Canon seria G e prea scump pt ce ofera, asa mai pun $20-30 si iau canon d1000. Mai "cinstit" e canon sx200is, care cu carcasa ikelite si transport ajunge la $780 de pe bhphotovideo. E pe lista, dar acum prioritar este echipamentul de scuba. Vreau totusi o solutie ieftina cu care sa ma descurc pana atunci.

Ce inseamna limitele astea de adancime practic? Daca zice ca rezista pana la 40m inseamna ca la 40,1 s-a inecat sau de pe la 30 de metrii poti sa-ti iei adio?
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

eu am un canonA620
Image
si cu carcasa aferenta
Image
si f multumit de el
am fost cu el la 40m si n-a intrat apa, nu nimic
daca scrie 40 pe el inseamna ca merge probabil 1 sau 2 m mai jos
iti inchipui ca isi iau si ei o marja de siguranta
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
bercea
Veteran

INTREBARE despre inchiriere echipament

Post by bercea »

Salut tuturor,

In Croatia, Turcia sau Grecia, costul inchirierii unui echipament complet este de aproximativ 25 euro/zi.

Am o mare dilema si nu stiu daca se merita sa imi car toata geanta de scuba. Tinand cont ca voi merge maxim 3-4 zile la scufundari, ce parere aveti ? De exemplu, la turci, am inchiriat si a fost ok. Am avut echipamentul direct pe vas.

Tot echipamentul imi ocupa cam jumatate din portbagaj ( asta nu ar fi chiar o problema) insa daca voi fi cazat la 1 km, sa zicem, de locul de scufundare....nu e cam nasol cu caratul ?!

Astept pareri si sugestii de la cei care au facut scuba in afara tarii. Ce alte avantaje sau dezavantaje ar fi ?
Principe76
Senior
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: PADI AOWD

Re: INTREBARE despre inchiriere echipament

Post by Principe76 »

bercea wrote:Salut tuturor,

In Croatia, Turcia sau Grecia, costul inchirierii unui echipament complet este de aproximativ 25 euro/zi.

Am o mare dilema si nu stiu daca se merita sa imi car toata geanta de scuba. Tinand cont ca voi merge maxim 3-4 zile la scufundari, ce parere aveti ? De exemplu, la turci, am inchiriat si a fost ok. Am avut echipamentul direct pe vas.

Tot echipamentul imi ocupa cam jumatate din portbagaj ( asta nu ar fi chiar o problema) insa daca voi fi cazat la 1 km, sa zicem, de locul de scufundare....nu e cam nasol cu caratul ?!

Astept pareri si sugestii de la cei care au facut scuba in afara tarii. Ce alte avantaje sau dezavantaje ar fi ?
Mie imi place sa am echipamentul meu ca de-aia l-am cumparat....duhhh!!! Eu si daca ma duc la o singura scufundare tot ma car cu el dupa mine. Ma simt safe fiindca de ex stiu ca BCDul e ok, stiu cum reactioneaza. Stiu cum "merg" labele si nu am nici o jena sa imi bag picioarele in botosii mei.
In plus, daca te duci si stai 4 zile inseamna ca 25 ori 4 = 100 euro.Si oricum, orice dive center care se respecta are optiunea de a iti gazdui echipamentul.....si mai mergi si cu masina, inteleg?!? Atunci cred ca glumesti.....
"From birth, man carries the weight of gravity on his shoulders... But man has only to dive beneath the surface and he is free." - J.Y. Cousteau
evic29
Veteran
Certificare/acreditare: nase owd

Post by evic29 »

In Croatia de exemplu echipamentul il lasi la baza cind ajungi .(mai putin computerul de scuba si aparatul foto )
In alte parti nu stiu cum e .
Si noi tot cam 4- 5 zile mergem asa cam jumate de sapt .Si tot imi duc tot echipamentul mai putin plumbul .
Dar de anul acesta imi duc si buteliile :mrgreen:
8)
victor
Veteran

Post by victor »

Depinde ce fel de echipament ai. Daca echipamentul tau este la nivelul celui de inchiriat, n-are rost. Daca ai echipament mai performant, sau adaptat pretentiilor tale, merita sa il cari (echipamentul de inchiriat fiind peste tot de cel mai scazut nivel).
rey
Veteran

Post by rey »

Canon seria G e prea scump pt ce ofera, asa mai pun $20-30 si iau canon d1000. Mai "cinstit" e canon sx200is, care cu carcasa ikelite si transport ajunge la $780 de pe bhphotovideo. E pe lista, dar acum prioritar este echipamentul de scuba. Vreau totusi o solutie ieftina cu care sa ma descurc pana atunci.

Ce inseamna limitele astea de adancime practic? Daca zice ca rezista pana la 40m inseamna ca la 40,1 s-a inecat sau de pe la 30 de metrii poti sa-ti iei adio?
eu am un olimpus 1030sw conceput fara carcasa , in prospect scrie ca merge pina la 10 m. m-am dus cu el pina aproape de 15 , fara intentie , pur si simplu m-a furat peisajul si nu a avut nimic dar m-am speriast crezind ca s-a bulit.
Misa
Veteran

Post by Misa »

rey wrote:Canon seria G e prea scump pt ce ofera, asa mai pun $20-30 si iau canon d1000. Mai "cinstit" e canon sx200is, care cu carcasa ikelite si transport ajunge la $780 de pe bhphotovideo. E pe lista, dar acum prioritar este echipamentul de scuba. Vreau totusi o solutie ieftina cu care sa ma descurc pana atunci.

eu am un olimpus 1030sw conceput fara carcasa , in prospect scrie ca merge pina la 10 m. m-am dus cu el pina aproape de 15 , fara intentie , pur si simplu m-a furat peisajul si nu a avut nimic dar m-am speriast crezind ca s-a bulit.
Nu e mai util sa-ti iei un Sealife 1000 ?
The worst day diving is better than the best day working.

http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
scubamario
Veteran

Post by scubamario »

Si cum merge Olympus 1030SW?
Cat a costat?
peret
Veteran
IANTD
CMAS

Post by peret »

stefan wrote:Canon seria G e prea scump pt ce ofera, asa mai pun $20-30 si iau canon d1000. Mai "cinstit" e canon sx200is, care cu carcasa ikelite si transport ajunge la $780 de pe bhphotovideo. E pe lista, dar acum prioritar este echipamentul de scuba. Vreau totusi o solutie ieftina cu care sa ma descurc pana atunci.

Am dus carcasa de Canon cotata 40m pina la 41 si nu a crapat (Ixus 700) iar carcasa de Ixus V2 pe care scrie 30m a mers perfect si la 41m :lol:
De obicei primul semn ca ceva nu e in regula e de la butoate...il apesi si nu mai revine la loc...atunci e momentul sa te opresti :lol:
peret
Veteran
IANTD
CMAS

Post by peret »

Sa nu faci greseala sa nu-ti duci propriul echipament. Eu am facut-o acum in ultima tura de Indonezia unde mi-am dus tot in afara de BCD...ca am spus ca ce mare lucru.....eh a fost foarte mare lucru.
Mi-au dat un ScubaPro parca tot spart, cu toate D ringurile pe ele din platic pe care nu am putut agata nimic asa cum eram obijnuit si din cauza ca nu statea corect pe mine si aerul din BCD se plimba aiurea prin ele si nu mai eisea ma forta sa stau la verticala de am ajuns sa-mi pun centura cu greutatile pe butelie ca sa mai pot compensa aiureala si sa pot si eu sta la orizontala normal.
rey
Veteran

Post by rey »

by scubamario on Tue Jul 28, 2009 9:32 pm

Si cum merge Olympus 1030SW?
Cat a costat?

eu l-am luat din RO.si am dat 1200.0 poze bunicele , filtru rosu si filmeaza pt adincimi mici e ideal dar daca vrei sa mergi mai adinc . stop.
Post Reply