eforie sud - cand, unde, cum ?

Accepta provocarea acestui extraordinar sport extrem

Moderators: VALI, Serge

relu_dimario
Senior

eforie sud - cand, unde, cum ?

Post by relu_dimario »

Salut !
In perioada 20-31 August sunt in Eforie...
Mi-ar placea sa am un tovaras de freediving !!!
Sunt incepator, dar tare dornic sa invat...

Report this postReply with quoteRe: VALI FOTO THREAD - FREEDIVING
by VALI on Thu Mar 26, 2009 11:32 am

eugen wrote:
Eu zic ca e prodigios sa poti cobora in apnee la 17, 18m. Eu te admir pentru asta. Mult succes!
saru'mana mult!!!
desi cea mai joasa coborare am facut-o la 20 de m, trebuie sa spun ca atunci cand vad ce performante are serge, colegul nostru de forum, incep sa ma simt cam mic asa :p
poate cand mergem in egipt acum, sa pot ajunge mai jos, dar fara un buddy mi-e cam teama....si din experienta iti spun ca nu prea vrea lumea sa fie buddy la freediving ...le grand bleu...

...vreau sa fiu si buddy (din dorinta enorma de a fi in apa si de a invata de la cei cu experienta)
Multumesc
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Re: eforie sud - cand, unde, cum ?

Post by VALI »

sunt mai mult decat bucuros ca apar oameni dornici de freediving
din pacate pe 20 plec in bulgaria pentru 7 zile [tot la scufundari] :(
dar dupa ce ma intorc, pe 30, e posibil sa vin din nou la mare si poate ne vedem atunci ptr o sedinta de freediving
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
alexursu
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Post by alexursu »

ma bag si eu cand se intoarce vali .. daca e dati un mesaj ceva sa stabilim o intalnire ..
oricum eu sunt incepator tare de tot si nici nu stiu daca echipamentul imi permite sa ma aventurez cine stie unde dar sa mai invat sunt interesat

vali ce masca imi recomanzi .. pentru freediving .. ?
asa ceva
http://www.xsport.ro/index.php?produs=DS295050 ( pe astia daca e ma duc sa ii iau din buc de la xsport ca nu vreau sa ii iau pe neprobate) sau
http://www.xsport.ro/index.php?produs=24826000 ( pe astia i-am testat si imi vin destul de bine )

si la capitolul fins ?
http://www.xsport.ro/index.php?produs=420401 sau
http://www.xsport.ro/index.php?produs=BH135040

si apropo pe unde se poate dace freediving in cta ... ( la malul marii )

Multa bafta
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
freediving rule
VALI
Veteran

Post by VALI »

pentru masca recomand cat mai mica se poate
eu am o cressi minima [se vede in poza de mai jos...
pe o scara de la 1 la 10, masca asta ar fi pe la un 7-8
ce e mai mare scade sub 6
Image

cat despre labe...oricare din cele doua prezentate sunt ok
spune-mi si mie care sunt cele mai bune incercari ale tale in:
apnee statica [minute de stat cu capul in apa, la suprafata, perfect relaxat]
apnee dinamica cu labe [metrii inotati pe sub apa cu o singura gura de aer]
constant weight [adica cea mai adanca scufundare prin mijloace proprii]
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
alexursu
Junior

Post by alexursu »

am gasit un cressi minima aici
http://scubastore.ro/index.php?target=p ... uct_id=180 dar tot de la cressi pentru freediving vad un
http://scubastore.ro/index.php?target=p ... uct_id=174 un picut mai scump

Vali cum spuneam pana acum am facut mai mult snorkeling .. cat ma tineau plamani ma bagam si eu mai adanc pe langa stabilopozi .. sa mai vad un guvide un rac o meduza ... dar nimic spectaculos

Am facut odata in casa un tabel de antrenament .. ceva de genul 2 min cu 2 pauza iar 2 cu 1.50 pauza si tot asa scadeam timpul de relax 8 reprize
si pe ultima inhalare am stat pana la maxim .. si am stat undeva la 4.05 ( asta ar cam fi static ) dar din cate am inteles in apa e altceva

la distanta de inot sa zic ca fac 40-50 metri trasi de par asa .. dar iar nimic spectaculos si am observat daca merg atat doar daca folosesc labele ca pe monofins

si la adancime .. 4-5 metri .. cred dar era asa rece apa ca n-am scapat pe noi instant .. ca eram mai multi in grup
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
freediving rule
VALI
Veteran

Post by VALI »

ai rezultate ok [mai putin la CWT]
ar trebui sa poti ajunge mai jos, daca interpretez corect cele 4 minute si cei 40-50 de m DYN [dynamic with fins]
oricare din cele doua masti sunt ok
la a doua se pot schimba lentilele, ceea ce inseamna un gadget in +
orice gadget in + inseamna si defectiuni in timp in +
deci as merge pe prima
alexursu
Junior

Post by alexursu »

vali tu te duci in vacanta in bulgaria sau special pentru scufundari ?

dai si tu niste detalii despre programul pe care ti l-ai facut sa imi fac si eu o ideie despre o mini vacanta

second .. din cate stii tu si din experienta .. care ar fi perioada maxima in care se poate face freediving .. cu costum sau fara costum ..
in sensul ca pe mine m-ar interesa sa imi formez o ideie cam ce costum imi pot lua ( cu cagula , fara cagula , grosime ca sa pot face cat mai mult timp

in bulgaria presupun ca te duci ca sunt locuri mai bune de freediving nu ?
freediving rule
VALI
Veteran

Post by VALI »

eu plec in vacanta in bulgaria, in statiunea DUNI, de pe data de 20 august pana pe data de 27 august
ma duc in mod special pentru freediving si vanatoare subacvatica [la ei este legala]
cu putin noroc am sa ma intalnesc acolo cu doi prieteni bulgari care practica freediving [unul dintre ei] si vanatoare [celalalt]
programul meu va fi simplu: in apa toata ziua, departe de plaje [si de sotie, ca ea prefera nisipul]

second...
eu as lua ca perioada maxima aprilie-octombrie
acum depinde destul de mult ce tip de persoana esti....friguroasa sau nu
eu spre exemplu nu suport caldura, deci prefer apa sa fie un pic mai rece
however...am doua costume....unul de 5mm intreg cu cagula SEPARAT si unul shorty de 3mm [pe care le folosesc in functie de temperatura apei]
pentru freediving as alege cu ochii inchisi un costum dintr-o singura bucata, FARA CAGULA ATASATA
cagula e bine sa fie piesa separata pentru ca asigura cea mai buna etanseitate [sa iei o cagula cu shortz cat mai mare]
la costumul de 5mm intreg va trebui sa pui extra-plumbi
in bulgaria nu am fost niciodata pana acum, dar logica spune ca fiind mai la sud, apa este mai limpede [odata apropierea de bosfor si a doua departarea de gurile dunarii care cand bate nordul la noi aduce apa maloasa si ceva mai calda]
relieful e stancos, deci pot miza pe adancimi mai mari la mal [ceea ce la noi nu prea gasesti]
in orice caz, dupa ce o sa vin din concediu o sa fiu in masura sa dau informatii mai elaborate despre locuri de freediving in bulgaria
alexursu
Junior

Post by alexursu »

Vali cat te costa toata distractia .. inafara de masina ..

cazare + e all inclusive nu ?

VALI wrote:eu plec in vacanta in bulgaria, in statiunea DUNI, de pe data de 20 august pana pe data de 27 august
ma duc in mod special pentru freediving si vanatoare subacvatica [la ei este legala]
cu putin noroc am sa ma intalnesc acolo cu doi prieteni bulgari care practica freediving [unul dintre ei] si vanatoare [celalalt]
programul meu va fi simplu: in apa toata ziua, departe de plaje [si de sotie, ca ea prefera nisipul]

second...
eu as lua ca perioada maxima aprilie-octombrie
acum depinde destul de mult ce tip de persoana esti....friguroasa sau nu
eu spre exemplu nu suport caldura, deci prefer apa sa fie un pic mai rece
however...am doua costume....unul de 5mm intreg cu cagula SEPARAT si unul shorty de 3mm [pe care le folosesc in functie de temperatura apei]
pentru freediving as alege cu ochii inchisi un costum dintr-o singura bucata, FARA CAGULA ATASATA
cagula e bine sa fie piesa separata pentru ca asigura cea mai buna etanseitate [sa iei o cagula cu shortz cat mai mare]
la costumul de 5mm intreg va trebui sa pui extra-plumbi
in bulgaria nu am fost niciodata pana acum, dar logica spune ca fiind mai la sud, apa este mai limpede [odata apropierea de bosfor si a doua departarea de gurile dunarii care cand bate nordul la noi aduce apa maloasa si ceva mai calda]
relieful e stancos, deci pot miza pe adancimi mai mari la mal [ceea ce la noi nu prea gasesti]
in orice caz, dupa ce o sa vin din concediu o sa fiu in masura sa dau informatii mai elaborate despre locuri de freediving in bulgaria
freediving rule
VALI
Veteran

Post by VALI »

2 persoane
600 de euro 7 zile camera cu 2 locuri
all inclusive...
relu_dimario
Senior

Post by relu_dimario »

multumim mult Vali pt raspunsuri !
te asteptam la sfarsitul lunii daca mai ai chef...
ape limpezi si suficient aer in plamani ! (m-am inspirat si eu de pe forum) :)

PS:am sa scriu si eu ce "performante " am in freediving, dar in topicul "antrenament apnee" (parca se potriveste mai bine acolo),
aici urmand sa scriem despre viitoare intalniri in locatia "din titlu"
VALI
Veteran

Post by VALI »

exista un topic la generalitati in care ne prezentam performantele:)
alexursu
Junior

Post by alexursu »

mi-am facut comanda de cressi minima si cressi gara 3000LD
:D :D
10-12 zile si sunt fericit ..
:P
ne vedem la mare .. sau mai bine zis veniti la mare .. ca eu sunt deja aici
VALI
Veteran

Post by VALI »

un sfat micut:
labele de apnee sunt de tip closed heel, aka nu au bareta ci sunt cu calcai
o sa trebuiasca sa iti comanzi si sosete de neopren ptr ca altfel or sa te roada
atentie: shosete nu botoshei...
daca nu ai fost obisnuit cu asemenea labe o sa ai dureri serioase la inceput in laba piciorului
nu te alarma....piciorul se va obisnui si o sa fie bine
alexursu
Junior

Post by alexursu »

i love this ..
Image
Image
Image

versiunile full rezolutie aici http://www.pynto.com/onebreath/presspack.html
freediving rule
Post Reply