caut carabiniere inox

Echipamente de scufundare sh - mica publicitate

Moderator: scubadiver.ro

calin dragan
Junior
Numar de scufundari: 11-50

caut carabiniere inox

Post by calin dragan »

m-ar interesa daca cineva stie cine vinde in romania asa ceva:

ma intereseaza unele de inox, lungime 7 pana la 10cm.

e-mail: adresa_cd@yahoo.com

merci frumos,
calin
Stainless-Steel-Swivel-Bolt-Snap.jpg
gibonul
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: Advanced

Re: caut carabiniere inox

Post by gibonul »

Never underestimate the power of stupid people in large groups
Image
Facebook Sorin Deleanu
Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy
calin dragan
Junior

Post by calin dragan »

merci, din pacate agatatoarele astea nu se folosesc in alpinism, singurul loc unde am gasit ceva de genul asta e praktiker, insa ce au acolo sunt de jucarie, doar au acelasi aspect ca "the real thing".
gibonul
Veteran
Certificare/acreditare: Advanced

Post by gibonul »

uite aici http://www.simplyscuba.com/departments/ ... geNumber=2

site-ul e din UK, deci nu platesti paxe vamale
Never underestimate the power of stupid people in large groups
Image
Facebook Sorin Deleanu
Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy
victor
Veteran

Post by victor »

Avand in vedere ca la Xsport nu gasesti (deci nu e nici o concurenta), pot sa iti spun ca gasesti la Aquarius, in Constanta, langa Cazino, dar sunt cam scumpe (~50 RON). E drept, fata de cele pe care le-am luat initial de la un pet-shop, par sa alunece mai bine dupa cateva bai in apa sarata.
calin dragan
Junior

Post by calin dragan »

merci,
o sa vad la constanta atunci, din strainatate nu pot, fiindca s-ar putea sa-mi trebuiasca pe ieri :D
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Ah...carabina standard pentru tot ce misca in scuba de la "stages" pina la regulator si orice altceva vrei sa prinzi de D-ring-uri in general.
Cum de nu se gaseste asa ceva in RO nicaieri? Aici sint pe toate gardurile...aprox 4-5 Euro bucata....
rey
Veteran
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by rey »

atentie cu cele de la pet shop , am luat si eu si dupa 2 scufundari au ruginit sint doar putin cromate la exterior doar de forma asa pt aspect comercial. daca esti din Buc. dute la mag Unirea au la alpinism unele ok si nu ruginesc sint mai scumpe fiindca rezista la socuri si greutati mari ceea ce nu-i cazul la noi, eu unul mi-am luat unele de la magazinul de confectionat chei ,din aluminiu au diverse culori si sint ideale pentru agatat de BCD .
calin dragan
Junior

Post by calin dragan »

merci inca o data, dar as dori ca cele din poza. ma ocup si cu sporturi alpine, asa ca carabiniere "clasice" am lanturi intregi. sub apa, in pozitii ciudate, vizibilitate 0, acelea sunt cvasiimposibil de detasat in caz de urgenta. nu sunt din bucuresti, insa daca la unirea au asa ceva, am pe cine trimite dupa ele.
victor
Veteran

Post by victor »

Ca un detaliu amuzant, carabinierele tip alpinism (al carui sistem de inchidere se indoaie inspre interior, in loc sa alunece in lungul tijei pe care e fixat) sunt numite si "suicide clips", datorita riscului (discutabil) de a se agata in diverse chestii, agravand o eventuala incurcare a scafandrului in diverse parame/sfori/cabluri/fire de nailon/etc.

Ma refer la chestii de genul Image sau Image (cu precizarea ca in a doua poza, carabiniera din dreapta jos este cea "corecta", ne-sinucigasa ;)

O discutie pe tema asta, ca sa va formati o opinie proprie: http://www.scubaboard.com/forums/basic- ... -clips.htm
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Victor are mare dreptate: Ahhhh...m-am crezut destept si la aparatul foto mi-am pus una asa ca cele din poza de la victor (ce-a din colt stinga sus) simbata aceasta la scufundari....ahhh...o mare porcarie. Nu am reusit sa o desfac singur fara un efort considerabil si manusa prinsa in el :-((( ba mai mult la un moment data am si renuntat sa o desfac si il rugam pe buddy sa o desfaca :-D asa ca sa va feriti de asa ceva. Folositi-o doar pe cea din poza pusa de Calin Dragan.
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Am gasit in Obor, "la shina", carabiniere de care zici. Evident, nu sunt din inox, sunt doar cromate, dar costa 3ron bucata. Sa-mi fie cu iertare, dar cred in valoarea absoluta a lucrurilor. O astfel carabiniera, fie ea din inox, nu valoreaza la raft 50ron nici poleita cu aur. Gandeste-te ce faci daca ai nevoie de vreo 10carabiniere...
calin dragan
Junior

Post by calin dragan »

salut,

nu vreau sa insist prea mult, si nu o zic cu nici un fel de rautate, ci doar in ideea ca cineva da peste topicul asta si ar putea trage niste concluzii. carabiniere dinalea "cromate" am vazut si eu, dar cum am mentionat deja, sunt de jucarie, don't try this at home. arcul pare sa fie luat de la pix. in general o carabiniera trebuie sa se deschida cand ai nevoie, fara efort, si la fel, cand e inchisa sa nu iti mai pui problema ca sta inchisa sau nu. in cazul particular al scufundarilor asta trebuie sa se poata face legat la ochi, cu manusi de 5mm, in apa de 5 grade, cu rezerva de aer la limita si un morcov mare infipt acolo unde sta morcovul :).

merci tuturor care m-au ajutat cu sfaturi, pana la urma am ales o sursa sugerata in acest topic, sunt scumpe, insa cum zicea un mare clasic (care, de bine de rau, traieste), in sportul asta investitia inseamna viatza. de asemenea, ca sa nu se epuizeze stocul pana apuc si eu sa cumpar, nu cumparati echipament de care practica nu v-a confirmat ca aveti nevoie, doar fiindca i-a trebuit cuiva sau se poarta :D.

toate cele bune,
calin
dukinson
Junior

Post by dukinson »

Buna victor
"Ca un detaliu amuzant, carabinierele tip alpinism (al carui sistem de inchidere se indoaie inspre interior, in loc sa alunece in lungul tijei pe care e fixat) sunt numite si "suicide clips", datorita riscului (discutabil) de a se agata in diverse chestii, agravand o eventuala incurcare a scafandrului in diverse parame/sfori/cabluri/fire de nailon/etc."

Tote carabinierele din alpinism cu clapeta dar fara asigurare (asigurare de tip: filet, inel, clips, etc) se cheama "suicide clips" si acest "nume" nu vine de la faptul ca se pot agata in ceva ci din faptul ca pot sa-si piarda sarcina (ex: alpinistul :) ). Daca nu sunt montate cum trebuie (nu se foloseste nodul corect, unghiul de cadere al corzii, sau alt accesoriu de ghidare a firului... mai sunt si altele) cu o simpla bucla, firul (coarda, parama, reel, etc) poate sa iese foarte usor din carabiniera.
In idee:
"suicide clips" = carabiniere fara asigurare
exista multe tipuri de carabiniere care nu sunt de tipul "suicide clips" in afara de ce ai spus tu mai sus

fara suparare
ape limpezi si asfalt curat
www.mototube.ro
www.gowild.ro
Misa
Veteran

Post by Misa »

Eu mi le-am cumparat de aici dar nu inainte sa iau 1-2 si de la Bricostore. Alea sunt praf si ai impresia ca se rup. Astea sunt f bune. Recomand.

http://www.dirdirect.com/astro/Boltsx44 ... es3795.htm
The worst day diving is better than the best day working.

http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
Post Reply