Buzunare pentru wing XS Scuba

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
Post Reply
victor
Veteran

Buzunare pentru wing XS Scuba

Post by victor »

Ca o continuare a review-ului de barete de laba XS Scuba, buzunarele pentru wing.

Am ezitat mult (cam 6 luni) pana sa ma decid - stiu ca recomandarea standard este buzunarul lipit pe neopren, dar nu m-am putut decide sa am un buzunar permanent, lipit. Ca atare, m-am gandit ca daca tot port pe soldul drept simulatorul de canistra (ca sa rutez furtunul de 2 metri pe sub el), si nu am nici o intentie sa il inlocuiesc cu o canistra reala de lanterna in viitorul apropiat, as putea la fel de bine sa port un buzunar in acelasi loc. In urma unor review-uri pozitive, am ales tot XS Scuba.

Revenind la buzunare, primul lucru pe care l-am facut a fost sa tai carabinierele (suicide) de plastic - deoarece urmeaza sa le folosesc exclusiv trecute prin cureaua de sold a wing-ului. Exista 3 variante, eu am luat varianta Mesh (buzunar mai mic, cand vreau sa car doar masca de rezerva) si Cargo (cand vreau sa car mai mult, daca am vreodata nevoie). Singura chestie enervanta este ca schimbarea lor presupune scoaterea si punerea la loc a cataramei, dar nu e asa tragic totusi (in general cred ca voi avea buzunarul mic, iar cel mare va fi doar o exceptie din cand in cand, daca e nevoie).

Buzunarele par solid construite, din cordura groasa, respectiv un mesh din fir gros de nylon. Cel de nylon se inchide cu fermoar, iar cel de cordura se inchide cu velcro si are doua compartimente in interior. Nu am inca impresii de utilizare - doar niste poze, http://picasaweb.google.com/vixtor/Pock ... directlink . Cu detalii de utilizare revin in week-end.
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Re: Buzunare pentru wing XS Scuba

Post by peret »

victor wrote:Ca o continuare a review-ului de barete de laba XS Scuba, buzunarele pentru wing.
daca tot port pe soldul drept simulatorul de canistra (ca sa rutez furtunul de 2 metri pe sub el), si nu am nici o intentie sa il inlocuiesc cu o canistra reala de lanterna in viitorul apropiat,
Nici eu nu iau lanterna cu canistra cu mine daca nu e nevoie si atunci trag furtunul de 2m pe dupa teaca cutitului/cutitelor agatate pe harness in zona sold central in partea stinga. Are acelasi efect si nu trebuie sa cari "simulator de canistra". Uite aici poza: http://picasaweb.google.com/adrian.pere ... 2539598962
victor
Veteran

Post by victor »

pe mine ma enerveaza cutitul pus asa in fata, il prefer lateral, langa d-ring.

simulatorul asta e o idee foarte tare a lui Tobin - o teava de PVC: https://www.deepseasupply.com/index.php?product=1335
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Ok...evident ca e optiunea fiecaruia. Eu pina ai scris tu habar nu am avut ca se poarta simulator de canistra :shock: :)
victor
Veteran

Post by victor »

Buzunarul mic e la limita pentru masca - cand e uscata abia intra si iese din buzunar. Uda e ceva mai bine, dar pana la urma cel mare e de marimea potrivita.
Post Reply