antrenament apnee, cursuri freediving in romania ?
- Serge
- Veteran
- Numar de scufundari: 101-200
- Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor - Location: Bucuresti, Romania
Re: antrenament apnee, cursuri freediving in romania ?
Antrenament apnee - imi doresc si eu la fel de mult sa re-incep antrenamentele in bazin, in Bucuresti. unde stau acum, pana saptamana viitoare. ma mut insa si voi fi relativ aproape de Floreasca unde aud ca se poate intra si cu labe. Asadar, sunt disponibil si propun sa stabilim un plan de antrenamente/intalniri pentru cei ce vor sa faca apnee in bucuresti, la floreasca. Cine stie programul bazinului si cand am avea si noi loc, il rog sa dea reply.
cursuri freediving - exista cel putin doi romani care au atestat de instructor. Alex Russu, un tip deosebit si foarte bun freediver care s-a atenstat cu AA in Sharm, iar chiar acum este in Dahab unde isi ia si atestatul AIDA. Eu sunt cel de ail doilea insa nu am organizat inca cursuri, din mai multe motive, majoritatea logistice si legale (asigurari, etc).
Deci asa, am re-adus topicul pe locul lui
Astept propuneri cine este interesat de antrenamente in bucuresti la floreasca.
pe curand
Sergiu
cursuri freediving - exista cel putin doi romani care au atestat de instructor. Alex Russu, un tip deosebit si foarte bun freediver care s-a atenstat cu AA in Sharm, iar chiar acum este in Dahab unde isi ia si atestatul AIDA. Eu sunt cel de ail doilea insa nu am organizat inca cursuri, din mai multe motive, majoritatea logistice si legale (asigurari, etc).
Deci asa, am re-adus topicul pe locul lui
Astept propuneri cine este interesat de antrenamente in bucuresti la floreasca.
pe curand
Sergiu
No gravity
- cristis
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
Salut,
Eu sunt interesat. Cu labe sigur se intra - am fost eu saptamana trecuta. Zilele viitoare merg din nou si o sa intreb si daca se poate intra si cu neopren/centura plumb.
Multam,
Cristi
Eu sunt interesat. Cu labe sigur se intra - am fost eu saptamana trecuta. Zilele viitoare merg din nou si o sa intreb si daca se poate intra si cu neopren/centura plumb.
Multam,
Cristi
FREEology
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
Multumesc Cristi, atat pentru detalii cat si pentru programul cu publicul la Floreasca. Raspund si aici ca sa ajunga informatia si la ceilalti.
Intentia mea este sa ne intalnim/antrenam de 2 ori pe saptamana, de inceput cel putin, de exemplu marti si joi (ca sa lasam loc si de un al treilea antrenament mai usor, in weekend pentru cine mai are chef!)
Orele propuse sunt fie dimineata devreme ( la budapesta ne antrenam de la 6.45am la 8.15am si apoi direct la birou!) ori seara dupa ora 18. Cum suntem la inceput si intentia este ca sa fim mai multi si suficient de motivati, cred ca o varianta de seara este mai potrivita. Cum in timpul saptamanii este deschis pana la ora 21 si pentru un antrenament normal este nevoie de cca 60-80min in apa plus dusuri etc probabil 2 ore, sugerez o varianta concreta:
- marti si/sau joi de la ora 18.45
- optional putem sa incercam si sambata dimineata, la 9-10am. Prea devreme? posibil, insa o sesiune reusita de antrenament in apnee trebuie facuta pe burta goala, altfel te poti trezi ca ai parte de acelasi mic dejun, insa deja mestecat!
Cateva consideratii referitor la programul de training si implicit la echipamentul necesar.
Aici sunt multe de discutat insa cred ca cel mai bine este sa incepem cu un program simplu de "intretinere" dupa care progresiv sa imbunatatim anumite performante in functie de obiectivele fiecaruia. Unii vor dori sa-si imbunatateasca performantele la apnee dinamica/statica, toate discipline de bazin, altii vor vrea sa fie in forma pentru apnee de adancime si atunci putem adapta regimul de training. Indiferent de obiective, important este sa fim in forma rezonabila (eu nu sunt acum!) si apoi trecem la serii si exercitii avansate si eventual cu incercari de personal best.
Ca echipament de baza, mai ales de inceput nu este nevoie de prea multe lucruri. Esentialul:
- mono sau stereo fins, de preferat cea/cele cu care sunt folosite de voi in mod regulat.
- masca freediving si/sau ochelari de inot
- centura greutati si/sau greutate pentru gat. Se poate face un antrenament si fara greutati, insa pe parcurs este bine sa le aveti pentru apnee dinamica la volum maxim de aer in plamani. Eu mi-am facut singur o greutate pentru pus in jurul gatului, un "lantisor" de 2.5kg, o sa va "vand" gratis tehnologia, pentru cine isi doreste asa ceva.
- constumul de neopren nu este recomandat, daca apa o permite. Un licra full body este cea mai buna solutie ori doar un slip, de preferat "speedo", nu marca ci modelul, pentru a fi cat mai aerodinamici in apa.
- opritor pentru nas, util la static pentru cine prefera fara masca sau doar cu ochelari de inot.
- un ceas/computer rezistent la apa, care sa aiba cel putin un cronometru, util atat la apnee dinamica cat mai ales la cea statica.
Nu am mentionat aici snorkel-ul, acesta este util doar cand si daca facem exercitii pentru scufundari de adancime.
Sa vedem cati ne strangem si apoi decidem prima iesire la bazin, desi o intalnire prealabila este foarte indicata, sa ne cunoastem si sa discutam un pic in avans, de echipament, training, safety, etc.
Deci suntem doi pana acum!
Sergiu
Intentia mea este sa ne intalnim/antrenam de 2 ori pe saptamana, de inceput cel putin, de exemplu marti si joi (ca sa lasam loc si de un al treilea antrenament mai usor, in weekend pentru cine mai are chef!)
Orele propuse sunt fie dimineata devreme ( la budapesta ne antrenam de la 6.45am la 8.15am si apoi direct la birou!) ori seara dupa ora 18. Cum suntem la inceput si intentia este ca sa fim mai multi si suficient de motivati, cred ca o varianta de seara este mai potrivita. Cum in timpul saptamanii este deschis pana la ora 21 si pentru un antrenament normal este nevoie de cca 60-80min in apa plus dusuri etc probabil 2 ore, sugerez o varianta concreta:
- marti si/sau joi de la ora 18.45
- optional putem sa incercam si sambata dimineata, la 9-10am. Prea devreme? posibil, insa o sesiune reusita de antrenament in apnee trebuie facuta pe burta goala, altfel te poti trezi ca ai parte de acelasi mic dejun, insa deja mestecat!
Cateva consideratii referitor la programul de training si implicit la echipamentul necesar.
Aici sunt multe de discutat insa cred ca cel mai bine este sa incepem cu un program simplu de "intretinere" dupa care progresiv sa imbunatatim anumite performante in functie de obiectivele fiecaruia. Unii vor dori sa-si imbunatateasca performantele la apnee dinamica/statica, toate discipline de bazin, altii vor vrea sa fie in forma pentru apnee de adancime si atunci putem adapta regimul de training. Indiferent de obiective, important este sa fim in forma rezonabila (eu nu sunt acum!) si apoi trecem la serii si exercitii avansate si eventual cu incercari de personal best.
Ca echipament de baza, mai ales de inceput nu este nevoie de prea multe lucruri. Esentialul:
- mono sau stereo fins, de preferat cea/cele cu care sunt folosite de voi in mod regulat.
- masca freediving si/sau ochelari de inot
- centura greutati si/sau greutate pentru gat. Se poate face un antrenament si fara greutati, insa pe parcurs este bine sa le aveti pentru apnee dinamica la volum maxim de aer in plamani. Eu mi-am facut singur o greutate pentru pus in jurul gatului, un "lantisor" de 2.5kg, o sa va "vand" gratis tehnologia, pentru cine isi doreste asa ceva.
- constumul de neopren nu este recomandat, daca apa o permite. Un licra full body este cea mai buna solutie ori doar un slip, de preferat "speedo", nu marca ci modelul, pentru a fi cat mai aerodinamici in apa.
- opritor pentru nas, util la static pentru cine prefera fara masca sau doar cu ochelari de inot.
- un ceas/computer rezistent la apa, care sa aiba cel putin un cronometru, util atat la apnee dinamica cat mai ales la cea statica.
Nu am mentionat aici snorkel-ul, acesta este util doar cand si daca facem exercitii pentru scufundari de adancime.
Sa vedem cati ne strangem si apoi decidem prima iesire la bazin, desi o intalnire prealabila este foarte indicata, sa ne cunoastem si sa discutam un pic in avans, de echipament, training, safety, etc.
Deci suntem doi pana acum!
Sergiu
No gravity
-
- Senior
Welcome Serge !
te asteptam de mult
sunt interesat de antrenamente,fireste (eu am deschis topicul...
urmeaza sa ne vedem cat de curand
te asteptam de mult
sunt interesat de antrenamente,fireste (eu am deschis topicul...
urmeaza sa ne vedem cat de curand
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
eu am sa fiu plecat pana pe 1 octombrie in delta...
dar dupa ce vin ma alatur si eu voua...
problema este ca eu trebuie sa vin din ploiesti pana la floreasca....asta inseamna practic ca as putea sa vin marti si posibil si joi, dar marti as putea sa ajung mai cu siguranta...
dar dupa ce vin ma alatur si eu voua...
problema este ca eu trebuie sa vin din ploiesti pana la floreasca....asta inseamna practic ca as putea sa vin marti si posibil si joi, dar marti as putea sa ajung mai cu siguranta...
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
si ca sa raspund unor colegi de scufundari....ca nu ma pot abtine....
numarul de scufundari [scuba style] conteaza, dar nu atat de mult pe cat ati crede....
eu cred ca am ca numar de scufundari pe undeva intre 60 si 70...
de unde graba asta de a face numar la scuba-diving???
pai hai sa va spun eu ce am observat in aceste 60-70 de scufundari....
am observat ca sunt oameni facuti pentru scufundari si oameni care nu se simt in elementul lor la scufundare...
poate ca numarul conteaza, dar nu atat de mult pe cat s-ar crede....
si DA....apneea scade consumul in regim scuba....
daca faci apnee, apa nu iti mai e un mediu neaparat ostil, esti obisnuit cu lipsa de aer...rezulta motive in minus de panicare sub apa...rezulta consum mai mic
daca faci apnee, ai sa inveti sa te misti sub apa folosind minim de energie...rezulta consum mai mic de aer in regim scuba
daca faci scuba cu labe de apnee [acolo unde se poate], te deplasezi mai usor cu lucru mecanic mai mic...rezulta consum de aer mai mic in regim scuba
numarul de scufundari [scuba style] conteaza, dar nu atat de mult pe cat ati crede....
eu cred ca am ca numar de scufundari pe undeva intre 60 si 70...
de unde graba asta de a face numar la scuba-diving???
pai hai sa va spun eu ce am observat in aceste 60-70 de scufundari....
am observat ca sunt oameni facuti pentru scufundari si oameni care nu se simt in elementul lor la scufundare...
poate ca numarul conteaza, dar nu atat de mult pe cat s-ar crede....
si DA....apneea scade consumul in regim scuba....
daca faci apnee, apa nu iti mai e un mediu neaparat ostil, esti obisnuit cu lipsa de aer...rezulta motive in minus de panicare sub apa...rezulta consum mai mic
daca faci apnee, ai sa inveti sa te misti sub apa folosind minim de energie...rezulta consum mai mic de aer in regim scuba
daca faci scuba cu labe de apnee [acolo unde se poate], te deplasezi mai usor cu lucru mecanic mai mic...rezulta consum de aer mai mic in regim scuba
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
-
- Senior
offtopic...
serge, inteleg ca te muti...
te putem ajuta cu un carat de mobila, ceva?
serge, inteleg ca te muti...
te putem ajuta cu un carat de mobila, ceva?
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
Multumesc de oferta, am reusit deja sa ma mut ieri, de aceea nu am mai dat niciun semn ca sunt cam fara internet clasic dar citesc toate posturile pe mobil. Sper sa mearga si acest reply. Revin cel mai tarziu maine cu o propunere exacta pentru locul si ora intalnirii de duminica.
Pe curand
Sergiu
Pe curand
Sergiu
No gravity
-
- Senior
cand venim la bazin,dimineata sau seara ?
incepem de maine ?
ce ati hotarat ?
vrem detalii...
incepem de maine ?
ce ati hotarat ?
vrem detalii...
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
Da, ne vedem maine de la ora 19.00.
Maine dau o fuga sa verific daca nu sunt antrenamente si confirm inca o data ora.
Pe maine
Sergiu
Maine dau o fuga sa verific daca nu sunt antrenamente si confirm inca o data ora.
Pe maine
Sergiu
No gravity
-
- Veteran
- Certificare/acreditare: OWD
cat costa per sedinta intrarea la floreasca? ca parca m-as baga si eu ... mai mult pentru inot desi ma atrage si ideea de free diving.
There is too much blood.
There can be only one fresh... MANGO FRESH.
There can be only one fresh... MANGO FRESH.
- Misa
- Veteran
- Numar de scufundari: 11-50
o sa vin si eu la cursuri regulat de saptamana viitoare. cum a ramas...si duminica se vor face cursuri ?
The worst day diving is better than the best day working.
http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
Incepem de astazi. Pentru cine doreste ne vom intalni marti si joi seara si sambata sau duminica dimineata.Misa wrote:o sa vin si eu la cursuri regulat de saptamana viitoare. cum a ramas...si duminica se vor face cursuri ?
Vom face antrenamente de freediving, apnee dinamica si statica - nu vorbim de cursuri AIDA. Daca vor fi doritori facem si cursuri AIDA ** si *** dar mai intai sa ne antrenam un pic!
Sergiu
No gravity
-
- Veteran
- Certificare/acreditare: NAUI OWD
De joi o sa vin si eu. Diseara e intalnirea pentru Egipt.
Inainte sa dai mana cu un om intreaba-te daca acel om nu te va lovi intr-o zi.
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
Schimbare de program! Pentru public, orarul de "iarna" este urmatorul;
- luni-vineri 6-7am, 20.30-22.00
- sambata 6-7am, 19-22.00
- duminica 6-8am, 16-20.00
Asadar nu ne ramane decat varianta de seara de la 8.30pm pentru a avea macar 1 1/2h la dispozitie, apneea statica mananca timp!
Eu voi merge astazi de la 8.30pm cine mai este interesant, ne intalnim la intrare la 8.25.
Pe curand
Sergiu
- luni-vineri 6-7am, 20.30-22.00
- sambata 6-7am, 19-22.00
- duminica 6-8am, 16-20.00
Asadar nu ne ramane decat varianta de seara de la 8.30pm pentru a avea macar 1 1/2h la dispozitie, apneea statica mananca timp!
Eu voi merge astazi de la 8.30pm cine mai este interesant, ne intalnim la intrare la 8.25.
Pe curand
Sergiu
No gravity