antrenament apnee, cursuri freediving in romania ?

Accepta provocarea acestui extraordinar sport extrem

Moderators: VALI, Serge

cristis
Veteran
Numar de scufundari: 0-10

Re: antrenament apnee, cursuri freediving in romania ?

Post by cristis »

Salut,

Eu nu o sa fiu in tara pana duminica :( . Ne vedem saptamana viitoare.
Mai am o intrebare , Sergiu : am fost de cateva ori la Floreasca in ultimele saptamani si am observat ca dupa aprox. 45 min , 1 ora mi se face frig in apa - mai ales daca incerc sa fac apnee statica. Crezi ca e ok sa vin cu un shorty de 3 mm si centura ?

Multam,
Cristi
FREEology
relu_dimario
Senior

Post by relu_dimario »

FireBath wrote:cat costa per sedinta intrarea la floreasca? ca parca m-as baga si eu ... mai mult pentru inot desi ma atrage si ideea de free diving.
care sunt costurile la floreasca ?
Serge
Veteran
Numar de scufundari: 101-200
Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor

Post by Serge »

Un abonament cu 12 intrari costa 240ron.

Sergiu
No gravity
relu_dimario
Senior

Post by relu_dimario »

chiar daca intarzii 5 min. azi ajung si io !!!
Serge
Veteran
PADI Advanced Open Water
AIDA Instructor

program antrenament

Post by Serge »

acelasi post, pentru cei care citest doar acest thread.

>>>>>>>

Mi-am facut un pic de timp sa va scriu cateva randuri despre cum arata un antrenament standard de apnee. Cred ca este necesar pentru ca cei care doresc sa vina sa aiba cat mai putine asteptari neimplinite.

Din start, doresc sa precizez ca doresc sa avem un grup informal de amatori de freediving. Asta nu inseamna ca excludem spiritul competitiv, daca cineva doreste sa se antreneze serios pentru competitii viitoare de freediving, este binevenit si voi incerca sa ajut. Sunt instructor insa nu antrenor si la intalnirile de la bazin doresc sa ma antrenez si eu la fel ca toti ceilalti. Cine se asteapta sa ma vada doar pe uscat cu un fluier in mana o sa fie dezamagit, voi fi mai mult pe...fundul bazinului :)

Voi propune o structura de antrenament de "intretinere" si de "descoperire" pentru ca mai toti, inclusiv eu, trebuie sa fim in forma (pentru apnee) mai intai de toate si pe parcurs sa ne descoperim limitele, gradual.

Timpul alocat publicului este scurt, max 75 min reale, daca intram la 20.30 in bazin (am intrebat si se poate intra la vertiar mai devreme pe la 20.15) si iesim la 21.45pm ca altfel vom fi dati afara.
Structura de antrenament este urmatoarea:
-10-20 minute inot de incalzire in stilul preferat, la intensitate medie
-30-40 minute serii de exercitii de apnee dinamica, cu sau fara labe/mono. O "serie" poate fi pentru a creste toleranta la nivel ridicat de CO2 sau scazut de O2, exact ca in cazul apneei statice. O serie CO2 implica intervale de inot dinamic pe aceeasi distanta (eg o lungime de bazin de 33.3 m) urmate de intervale de timp de recuperare care se reduc gradual. De exemplu se incepe cu 3 minute pregatire, inot o lungime de bazin, recuperare 2.30min, o lungime, recuperare 2min, o lungime si tot asa pana la timp de recuperare de ..30 sec inaintea ultimei lungimi! astfel se acumuleaza gradual CO2 si devine tot mai greu. Pentru serii O2 intervalele de timp raman constante (e.g 2min) insa creste distanta de la 33.3m cu un interval de 2-3 m pe tura.
-20-30min o serie de apnee statica alternativ marti tabel CO2 joi o2.

si gata timpul!
Tin foarte mult la sigurantasi in apnee, mai ales la inceptul cand limitele nu stiute este esential c sa lucram in perechi. acum trebuie sa fug, mai multe astazi la bazin la 20.20 ca sa intram in apa imediat!

pe curand

sergiu
No gravity
Bodanel
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by Bodanel »

OFFFFF. EU nu pot ajunge disera. Sper sa pot ajunge in sambata sau duminica insa dupa ce ne intoarcem din Egipt nu mai scapati de mine.
Inainte sa dai mana cu un om intreaba-te daca acel om nu te va lovi intr-o zi.
relu_dimario
Senior

Post by relu_dimario »

importanta practicarii YOGA pt respiratie, apnee, respectiv freediving ...?
n-am vazut dezbatandu-se aici...
(adevarul ca e f mare forumul si tot creste - felicitari dlor admini - iar eu n-am stat sa caut)
multumesc
Serge
Veteran
PADI Advanced Open Water
AIDA Instructor

Post by Serge »

relu_dimario wrote:importanta practicarii YOGA pt respiratie, apnee, respectiv freediving ...?
n-am vazut dezbatandu-se aici...
(adevarul ca e f mare forumul si tot creste - felicitari dlor admini - iar eu n-am stat sa caut)
multumesc
yoga poate imbunatatii semnificativ performantele in freediving insa exista inca voci care spun ca poti fi un apneist exceptional si fara sa faci yoga. Daca ne uitam la cine detine recorduri mondiale, toti sunt practicanti de yoga si/sau exercitii similare (streatching). Pranayama Yoga (controlul respiratiei) este poate cea mai importanta pentru apnee, dar mai mult despre acest subiect intr=un post separat.

Sergiu
No gravity
Post Reply