un alt tip de ,,butelie,, ?
Moderator: dell_ser
Re: un alt tip de ,,butelie,, ?
Este vorba de un rebreather (aparat de reciclat aerul expirat). Cauta pe net informatii, si vei afla, cand, cum si in ce conditii se foloseste.
se foloseste la evadari din tarile arabe, conform articolului postat de mine ieri ;-)
asta e un model dintre cele cunoscute: http://www.customrebreathers.com/meg.html - poti citi mai multe despre cum e construit.
iar aici un articol cu explicatii: http://www.scubaboard.com/forums/rebrea ... thers.html
iar aici un articol cu explicatii: http://www.scubaboard.com/forums/rebrea ... thers.html
-
- Junior
- Numar de scufundari: 11-50
- Certificare/acreditare: OWD
Victor -cam care ar fi preturile in romania -sau aduse din afara ?
Nu stiu sa iti spun exact, dar din cate am mai citit e vorba de preturi cu 4-5 cifre in Euro pentru rebreather-e bune. Si cand vorbesti de echipamentul care controleaza in mod activ concentratia gazelor in amestecul respirat.. nu prea iti vine sa iti cumperi ceva ieftin. Oricum, rebreather-ele sunt inca la inceput - accidentele cu asa ceva sunt inca numeroase, procedurile de antrenament inca evolueaza si toti invata din incidente.
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Una bucata (closed circuit rebreather) costa cam 10.000 Euro iar filtrul care trebuie schimbat la fiecare x ore (nu mai imi aduc aminte cit era x) costa aprox 900 Euro...deci daca te dai pe rebrether-e trebuie sa ai o pusculita plina. Plus caTechDivery pe care-i cunosc eu le folosesc in 99% din cazuri in scufundari in pesteri/mine si doar 1% in open water.
Sint comode pentru ca nu cari cu tine o tona de butellii pentru o scufundare de 5-6 ore....si poti sa dai un pupic la peste :-) ca nu faci galagie cu bulele.
Cu rebreatherul trebuie luatre in considerare citeva particularitati:
1. Reglarea flotabilitatii in apa nu se poate face prin respiratie pentru ca ceea ce expiri si inspiri practic se duce inapoi in sistem intru-n asa zis plamin.
2. In cazul in care ai Wing + Dry suit + rebreather ai practic trei incinte care trebuie sa le ajustezi in cazul schimbarilor de presiune (urcare si coborire)
3. Din cauza punctelor de mai sus este dificil de folosit in scufundari cu curenti de apa inprevizibili pentru simplul fapt ca e greu sa reactionezi in timp util ca sa compensezi diferentele de presiune.
Si dupa cum spunea si victor....ori dai bani pe unul bun ori o lasi balta ca e viata ta in joc.
4. Cintareste 22kg....asa ca mai complicat cu avionul
PS: Un semi closed circuit rebreather e pe la 2000 - 3000 Euro....dar nu reprezinta mare avantaj.
Sint comode pentru ca nu cari cu tine o tona de butellii pentru o scufundare de 5-6 ore....si poti sa dai un pupic la peste :-) ca nu faci galagie cu bulele.
Cu rebreatherul trebuie luatre in considerare citeva particularitati:
1. Reglarea flotabilitatii in apa nu se poate face prin respiratie pentru ca ceea ce expiri si inspiri practic se duce inapoi in sistem intru-n asa zis plamin.
2. In cazul in care ai Wing + Dry suit + rebreather ai practic trei incinte care trebuie sa le ajustezi in cazul schimbarilor de presiune (urcare si coborire)
3. Din cauza punctelor de mai sus este dificil de folosit in scufundari cu curenti de apa inprevizibili pentru simplul fapt ca e greu sa reactionezi in timp util ca sa compensezi diferentele de presiune.
Si dupa cum spunea si victor....ori dai bani pe unul bun ori o lasi balta ca e viata ta in joc.
4. Cintareste 22kg....asa ca mai complicat cu avionul
PS: Un semi closed circuit rebreather e pe la 2000 - 3000 Euro....dar nu reprezinta mare avantaj.
imi doresc un rebreather (si un curs pt rebreathere) dar unde l-as putea folosii? ma refer la Marea Neagra....
- zenno
- Junior
- Numar de scufundari: 51-100
presupun k l`ai putea folosi oriundethe_natek wrote:imi doresc un rebreather (si un curs pt rebreathere) dar unde l-as putea folosii? ma refer la Marea Neagra....
la noi in tzara nu credd k exista curs ptr asa ceva,ink nu e cunoscut as a bine la noi acest si sistem,asa
ca baga un search pe google
-In fiecare dimineata ma uit la topul celor mai bogati oameni ai lumii......daca nu sunt acolo, plec la munca! Hahaaa...
Do it ,or die!
Do it ,or die!
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Pt rebreather e nevoie de cursuri de TechDiving...ca tre' sa le ai cu amestecurile de gaze si influenta lor asupra organismului...
PADI are Semi Closed circuit...dar nu sint Rebreathere....deci e o alta Marie dar care pare ca are aceeasi palarie
PADI are Semi Closed circuit...dar nu sint Rebreathere....deci e o alta Marie dar care pare ca are aceeasi palarie