antrenamente apnee (si socializare!) in Bucuresti
Re: antrenamente apnee (si socializare!) in Bucuresti
am ajuns ieri la bazin pe la 16.45, am urcat in tribune sa vad daca este cineva cunoscut.
am stat afara pana la 17.15 si am plecat.
cum naiba ati trecut pe langa mine? sau erati la vestiare cand eu ma uitam dupa voi prin tribune?
am stat afara pana la 17.15 si am plecat.
cum naiba ati trecut pe langa mine? sau erati la vestiare cand eu ma uitam dupa voi prin tribune?
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
eu nu pot veni maine pentru ca am o predare joi
dar joi vin
mai vine careva joi?
nu prea imi vine sa bat drumul pana la bucuresti si sa ma trezesc singur
dar joi vin
mai vine careva joi?
nu prea imi vine sa bat drumul pana la bucuresti si sa ma trezesc singur
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- Serge
- Veteran
- Numar de scufundari: 101-200
- Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor - Location: Bucuresti, Romania
Program antrenamente miercuri-vineri-duminica
Revin cu noul program propus si la sugestia catorva dintre voi, anunt noul program astfel ca sa pot veni de cel putin 2 ori pe saptamana:
miercuri 20.30 - 22.00
vineri 20.30 - 22.00
duminica 17.00 - 19.00
De asemenea, pentru a simplifica comunicarea dintre noi, ca sa stim cand si cine vine la bazin, o sa va rog sa-mi trimiteti adresa voastra de email si telefonul ca sa facem un lista de email-uri (Sms) pentru a comunica in timp real. Aici pe forum putem posta doar lucruri mai importante.
Asadar urmatorul antrenament este miercuri 14 oct.
Sergiu
miercuri 20.30 - 22.00
vineri 20.30 - 22.00
duminica 17.00 - 19.00
De asemenea, pentru a simplifica comunicarea dintre noi, ca sa stim cand si cine vine la bazin, o sa va rog sa-mi trimiteti adresa voastra de email si telefonul ca sa facem un lista de email-uri (Sms) pentru a comunica in timp real. Aici pe forum putem posta doar lucruri mai importante.
Asadar urmatorul antrenament este miercuri 14 oct.
Sergiu
No gravity
- VALI
- Veteran
ok
incerc sa vin miercuri...
incerc sa vin miercuri...
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
si eu vin miercuri.
am incercat antrenamentul lui Guillaume Néry pe bicicleta statica din clipul postat de @cristis pe threadul de tehnici.
am acasa o astfel de bicicleta dar a cam stat degeaba in ultima vreme. azi am pus-o pe treapta cea mai grea si dupa doua serii de 45 de secunde am simtit ca explodez. te ajuta foarte mult un astfel de antrenament in zilele fara bazin. cred ca se poate incerca si cu flotari sau genuflexiuni.
am incercat antrenamentul lui Guillaume Néry pe bicicleta statica din clipul postat de @cristis pe threadul de tehnici.
am acasa o astfel de bicicleta dar a cam stat degeaba in ultima vreme. azi am pus-o pe treapta cea mai grea si dupa doua serii de 45 de secunde am simtit ca explodez. te ajuta foarte mult un astfel de antrenament in zilele fara bazin. cred ca se poate incerca si cu flotari sau genuflexiuni.
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
Cred ca este important sa fac cateva comentarii mai ales ca intr-un post anterior ai ridicat cateva intrebari despre regimul de training pentru static.Slice wrote:si eu vin miercuri.
Freediveri de renume, cum este si Nery, sunt o sursa de inspiratie pentru noi. Cand este vorba de regim de training, trebuie sa avem mare grija, ce regim are un recordmen mondial cel mai probabil trebuie adaptat ca intensitate mai ales pentru nivelul introductiv.
In primul rand, antrenamentele de apnee statica trebuie facute...static, mai ales la inceput. Exercitii de apnee statica care implica miscare (apnee in mers/alergare, apnee pe bicicleta etc) sunt facute la un nivel avansat. Nery este un atlet exceptional si fost campion mondial ceea ce inseamna ca isi cunoaste corpul si limitele foarte bine si astfel de exercitii ii sunt benefice. Sincer, nu este necesar,ba din contra pentru antrenamente statice la inceput, seriile CO2 si O2 sunt absolut suficiente pentru primele 2-3 luni si iti garantez ca vei avea rezultate foarte bune. cand organismul este deja obijnuit poti adauga si training cardio in apnee.
si sa nu uit, IN NICIUN CAZ sa nu incerci genuflexiuni in apnee - este drumul cel mai simplu catre un black-out! Nu este nimic misterios aici, ci o reducere brusca a (presiunii) sangelui la nivel cerebral, prin ridicarea in picioare, care coroborata cu apneea este un "bilet castigator" catre lumea viselor! Exista o metoda care nu da gres niciodata pentru pierderea cunostintei (nu o voi scrie aici ca sa nu o incercati ) care include exact o astfel de miscare brusca pe verticala.
discutam si maine la bazi
n
sergiu
No gravity
- cristis
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
Si eu care imi faceam griji, Slice, ca o sa te demotivezi cand o sa vezi ca nivelul de competitie (asa cum se vede la exemplele de pe net) despre care intrebai presupune foarte mult antrenament de conditie fizica generala (alergare, bicicleta, sala de forta etc) si antrenamentul specific de apnee ,fizic si mental. Chiar ma gandeam exista riscul sa se intample ce povestea Sergiu despre o parte a echipei cu care se antrena in Ungaria: dupa ce au vazut ca nu evolueaza f. rapid spre nivel de performanta unii au renuntat la antrenamente.
Cand colo tu te-ai ambitionat mai tare Asta-i super ! Pls tine cont de sfaturile lui Sergiu - eu adaug mici comentarii pe postul de tehnici cu dorinta de a intari si eventual ilustra ce scrie el sau Vali acolo.
Cristi
Cand colo tu te-ai ambitionat mai tare Asta-i super ! Pls tine cont de sfaturile lui Sergiu - eu adaug mici comentarii pe postul de tehnici cu dorinta de a intari si eventual ilustra ce scrie el sau Vali acolo.
Cristi
FREEology
sfaturile de la sergiu, vali si de la tine cristi, sunt oricand binevenite. ieri am fost curios sa vad cum este tipul ala de antrenament. ce-i drept, la apneea in regim de miscare am simtit foarte repede cum se consuma oxigenul din organism si mi s-a parut extrem de neplacuta nevoia de a respira de la final, chiar daca nu am exagerat.
acum doua zile am facut primul tabel al lui sergiu cu 1.45 de apnee(jumatate din 3.30). a fost ok.
cristi, daca voi o sa fiti prezenti mereu la bazin, cu siguranta nu o sa imi pierd motivarea.
PS: am inteles ca stai in 13 Sept. daca vrei pot sa vii cu mine cu masina la bazin(lasa-mi pe privat telefonul).
acum doua zile am facut primul tabel al lui sergiu cu 1.45 de apnee(jumatate din 3.30). a fost ok.
cristi, daca voi o sa fiti prezenti mereu la bazin, cu siguranta nu o sa imi pierd motivarea.
PS: am inteles ca stai in 13 Sept. daca vrei pot sa vii cu mine cu masina la bazin(lasa-mi pe privat telefonul).
- VALI
- Veteran
vin si eu azi [poate apa mai limpede si mai putin public]
- cristis
- Veteran
Oameni buni,
Pot sa platesc si eu o intrare pe unul din abonamentele voastre in seara asta?
De asemenea caut partener pt impartit un abonament nou, ritmul meu de mers la piscina nu consuma 12 intrari pe luna (pe cel vechi care abia mi-a expirat mi-au ramas vreo 5 intrari nefolosite).
Cristi
De asemenea caut partener pt impartit un abonament nou, ritmul meu de mers la piscina nu consuma 12 intrari pe luna (pe cel vechi care abia mi-a expirat mi-au ramas vreo 5 intrari nefolosite).
Cristi
FREEology
- VALI
- Veteran
daca mai am pe abonamentul meu nu-i nicio problema:D
numa sa vina reludimario
numa sa vina reludimario
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
cristis wrote:Oameni buni,
Cristi
Cristi, pot sa impart abonamentul meu, ca sa nu mai iei unul nou, plus ca si eu am inca 10 intrari si trebuie terminate luna asta.
Sergiu
No gravity
- cristis
- Veteran
Multam frumos pt. ajutor cu abonamentul.
Vorbim deseara la intrare.
C.
Vorbim deseara la intrare.
C.
FREEology
- cristis
- Veteran
salut, azi -vineri- nu ajung la bazin. ne vedem duminica
FREEology
- VALI
- Veteran
eu nu mai vin decat odata pe saptamana si asta o sa fie miercuri