Colman wrote:La stirom la intrare in Cta costa 150 de ron shi incarca pana la 300atm
Draga Colman,
Cred ca vrei sa spui 15 Ron, eu ii cunosc pe cei de la firma mai sus mentionata, sunt baieti de baieti, si incarca buteliile pentru toti ce ii stiu ca sunt scafandri si din prea multa gentilete nu cer brevetul, considera ca persoanele respective il au in buzunar. Este adevarat ca compresorul ce il detin poate incarca buteli si la 300 bari dar nu cred ca o fac pentru a-si proteja compresorul si ar trebui sa regleze supapa tarata de la 225 bari la 330 bari si nu cred ca pentru 15 ron ar face aceasta modificare. Ar trebui sa fi foarte prieten cu patronul de acolo pentru a-ti incarca buteliile la 300 de bari.
dupa cum stii pamantul este rotund, vrei sa vinzi ai calitate daca nu esti un comerciant falit.Nu am auzit pe nimeni sa se planga de calitatea aerului.Eu imi incarc butelia des la ei shi sunt tare multumit.Sunt demult pe piata shi compresorul este un seeaman mare .Putin isi permit sa si cumpere unul, oricum la ei daca vi cu un jaf de butelie nu o incarca sa fi sigur.Eu fac scufundari din 1985 din pasiune , cam cunosc ce misca in domeniu
Draga prietene,
Nimeni nu contesta calitatea aerului de la "prietenii" nostri din Constanta.
Referitor la Nitrox avand in vedere adancimile "uriase" la care poti sa faci
scufundari pe litoralul romanesc, cred ca e nevoie de mai mult decat nitrox. Recomandat ar fi sa te adresezi colegilor nostri scafandri profesionisti de la Centrul Hiperbar din Constanta care iti pot oferi diverse amestecuri de gaze cu care poti stabili un "nou record" de scufundare pentru Romania. Vechiul record este de 501 metri,
iar amestecurile pentru acest record au fost creatia domunului Aron Petru, impreuna cu cei de la Comex.
Eu personal ma scufund din 1978 si pe parcursul activitati mele subacvatice
am colaborat cu elita scafandrilor profesionisti din Romania si nu cred ca ar fi necesar sa folosesti amestecuri de gaze intrucat datorita "specificului" Marii Negre, toate epavele aflate pana la adancimea de 40 metri sunt niste jalnice "ruine". Frumusetea subacvatica a Marii Negre o intalnesti la adancimi de maxim 20 metri..
Consider ca avand atatia ani de scufundare la activ, ai vizitat epavele din zona Costinesti - Tuzla, nu este vorba de celebra epava Evanghelia. Banuiesc ca ai vizitat si epava care este la travers de Neptun
sti la ce ma refer, aceea incarcata cu fonta ... Maria.... cred ca cele dupa digul de nord al portului Constanta nu le-ai ratat, care sunt ceva mai intregi. In incheiere vreau sa iti reamintesc ca ...pentru scufundare cu nitrox, trimix...ai nevoie de echipamanet (butelii, regulator..etc) separat, decat cel pentru aer simplu.
sa tina vremea cu noi si construim o pluta, eventual apelam la experimentatul nostru coleg in "negocieri" pentru ambarcatiuni (prietenii stiu la cine ma refer inclusiv dell ) si iesim in larg. iar la intoarcere ..... completarea o va face altcineva
orcine poate incarca buteliile la mare atata timp cat butelia e verificata. daca nu ma insel este 0.4 euro /litru . incarca la 230 bar iar pentru calitatea aerului garantez.
mai nou tot acolo poti incarca si nitrox, dc ai un brevet ca atare.
multumesc, am rezolvat problema incarcatului...exact pe malul apei, acolo unde am nevoie ) fara asa ma mai car cu ea prin cine stie ce coclauri. iar de calitatea aerului, nu am de obiectat.
iar despre nitrox, inca nu este eficient la noi. cu o butelie de 18 l iti poti face damblaua pana te saturi. marea sa fie buna si sa ai vizibilitate ai ce face mai mult de 1 ora sub apa?