Review-uri de echipament
- cristis
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
Review-uri de echipament
Ieri la piscina am incercat urmatoarele labe (cu rugat frumos la posesori):
Cressi Gara 3000
Cressi Gara 200 LD
Mares Instinct (Pro?)
In afara de cele de mai sus , tot la Floreasca m-am mai "dat" cu
Genesys-urile lui Vali de la Seac Sub
Omer -urile lui arcudohori
Monofin-ul lui Vali
Cressi Gara Professional
Ma "mananca" degetele sa scriu pe forum impresiile, pentru cei care vor sa isi cumpere labe in viitorul apropiat (si nu pot ajunge la Floreasca sa le testeze singuri ). Astept sa testez si C4 -urile lui Sergiu si eventual ce mai are pe stoc dl. Angelescu
Cristi
Cressi Gara 3000
Cressi Gara 200 LD
Mares Instinct (Pro?)
Monofin-ul lui Vali
Cressi Gara Professional
Ma "mananca" degetele sa scriu pe forum impresiile, pentru cei care vor sa isi cumpere labe in viitorul apropiat (si nu pot ajunge la Floreasca sa le testeze singuri ). Astept sa testez si C4 -urile lui Sergiu si eventual ce mai are pe stoc dl. Angelescu
Cristi
FREEology
-
- Senior
Re: Review-uri de echipament
cristis wrote:Ieri la piscina am incercat urmatoarele labe (cu rugat frumos la posesori):
Cressi Gara 3000
Cressi Gara 200 LD
Mares Instinct (Pro?)
Monofin-ul lui Vali
Cressi Gara Professional
Cristi
vrem impresiile, da !
si daca se poate si pt masti ceva comentarii !
intr'adevar pe'ale mele scrie GARA3000 dar, au culoarea gri si din cate am citit eu pana acuma cele gri sunt versiunea LD iar cele negre sunt GARA3000. Diferenata e ca cele gri(LD) sunt mai flexibile...mult mai flexibile...prea flexibile:) dupa ce te obisnuiesti cu ele.Nu sunt "recomandate" pt viteza si scufundari de adancime(peste 30m - macar pana acolo vreau eu sa ajung cu ele:))...dar sunt ok si pt inot(la suprafata) pe distante mai lungi...asta in caz ca nu gasesti apa adanca de langa mal.
- cristis
- Veteran
Lasa ca iti dau Gara Professional ale mele, miercuri, sa le testezi poate te razgandesti cu privire la labe mai rigide. Sau le iei pe ale lui Vali (Genesys) care sunt si mai si
FREEology
- Serge
- Veteran
- Numar de scufundari: 101-200
- Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor - Location: Bucuresti, Romania
LD - long distance - este alegerea Cressi pentru a numi varianta de labe flexibile / moi potrivite pentru un stil mai lent, amplu si de anduranta. SD-uile sunt pentru viteza si un stil rapid insa iti trebuie picioare pentru asa ceva.
nu exista contra-recomandari pentru adancime,
ambele variante cressi sunt bune atata timp cat sunt potrivite pentru stilul celui care le foloseste. pentru incepatori si chiar avansati varianta LD este cea mai potrivita de aceea am senzatia ca nici nu se mai fabrica SD -urile de la cressi.
o sa aduc si eu labele falcon C4, sunt cu lama de carbon si "footpocket" clasic de la Omer. le am la constanta insa si sa vad cand vine cineva de acolo sa mi le aduca ca sa le bagam la bazin si sa le incercati.
sergiu
nu exista contra-recomandari pentru adancime,
ambele variante cressi sunt bune atata timp cat sunt potrivite pentru stilul celui care le foloseste. pentru incepatori si chiar avansati varianta LD este cea mai potrivita de aceea am senzatia ca nici nu se mai fabrica SD -urile de la cressi.
o sa aduc si eu labele falcon C4, sunt cu lama de carbon si "footpocket" clasic de la Omer. le am la constanta insa si sa vad cand vine cineva de acolo sa mi le aduca ca sa le bagam la bazin si sa le incercati.
sergiu
No gravity
- cristis
- Veteran
O obseravatie scurta: in afara de felul diferit in care solicita musculatura si ligamentele picioarelor (referitor la consumul de oxigen si senzatia de oboseala) labele mai rigide pot afecta si tehnica miscarii (sensibil mai mult decat cele flexibile) astfel incat pentru cei care fac tranzitia de la labe de scuba/snorkeling la labe de freediving rigide pot aparea miscari de rasucire a labei piciorului sau de miscare usor deviata spre lateral.
Bineinteles ca aceste mici erori se remediaza in timp.
Pe diverse forumuri am mai vazut opinii referitoare la felul excelent in care labele rigide se comporta in zone cu curenti puternici, mai ales pentru cei care fac vanatoare submarina.
Ma gandeam ca inainte de review-uri mai detaliate sa incerc cateva teste comparative: in cat timp parcurg o lungime de bazin cu labe rigide vs. mai moi, de cate "batai"am nevoie pentru a parcurge o lungime de bazin, care e distanta parcursa cu o singura bataie, etc. Asa ca am sa mai imprumut labe de la voi in viitorul apropiat
Bineinteles ca aceste mici erori se remediaza in timp.
Pe diverse forumuri am mai vazut opinii referitoare la felul excelent in care labele rigide se comporta in zone cu curenti puternici, mai ales pentru cei care fac vanatoare submarina.
Ma gandeam ca inainte de review-uri mai detaliate sa incerc cateva teste comparative: in cat timp parcurg o lungime de bazin cu labe rigide vs. mai moi, de cate "batai"am nevoie pentru a parcurge o lungime de bazin, care e distanta parcursa cu o singura bataie, etc. Asa ca am sa mai imprumut labe de la voi in viitorul apropiat
FREEology
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
s-a rezolvat, joi vin si labele de la C-ta asa ca in weekend le bagam la apa. Au numarul 42-44 asa ca ar trebui sa fie bune pentru cam toata lumea. Am uitat sa mentionez ca si cele cu lama de carbon sunt pe grade de rigiditate, din cate tin minte ale mele sunt M (mediu). Desi mai usoare ca labele din cauciuc/plastic/compozit, eu tot am o problema cu ele, incaltarile de la Omer au un profil foarte lat si imi cam joaca piciorul (in varf) pe lateral. Cu soseta de neopren sunt ok, insa la adancime unde se comprima sosetele iar incep sa aiba joc. Asa ca ma gandesc sa le scot pe "piata" daca cineva le doreste, discutam si pretul!
sergiu
sergiu
No gravity
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
ne vedem miercuri?
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- cristis
- Veteran
http://www.vimeo.com/7319373
HybriDiving
Eu ma gandesc la aceeasi idee de un an si jumatate ... bine, mai putin Lunocet-ul si cu modificarea ca in loc de spare air-urile alea ma gandeam la un recipient flexibil si re-umplubil la suprafata apei.
He, he, chiar l-am sunat pe dl. Dante Noceti , seful de la R&D de la Mares sa ii povestesc ideea mea si sa ii cer ajutorul.
Ce parere aveti?
HybriDiving
Eu ma gandesc la aceeasi idee de un an si jumatate ... bine, mai putin Lunocet-ul si cu modificarea ca in loc de spare air-urile alea ma gandeam la un recipient flexibil si re-umplubil la suprafata apei.
He, he, chiar l-am sunat pe dl. Dante Noceti , seful de la R&D de la Mares sa ii povestesc ideea mea si sa ii cer ajutorul.
Ce parere aveti?
FREEology
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
Vreau si eu! L-am urmarit pe tipul acesta Ciamillo cu productia lunocet-ului de vreo 2 ani. un om deosebit si foarte creativ, a facut bani din cateva inventii mai ales cu bicle si fiind pasionat de freediving a inventat si lunocet-ul.
http://www.lunocet.com/
nu stiam de acest proiect cu hydrodiving, mi-ar place sa incerc desi sunt niste lucruri de lamurit pentru ca se amesteca scuba cu freediving-ul si poti ajunge la accidente serioase. O "gura" de aer la 30m din butelia aia, chiar asa mica, poate insemna 15-18l de aer (la suprafata) comprimati in 5-6l la adancime. daca nu eliberezi aerul constant si urci brusc la suprafata, risci niste leziuni severe de plamani... apoi DCS, deco sickness, poate fi o problema daca tragi cam tot aerul din butelie la adancime, il eliberezi tot acolo dar apoi iesi brusc la suprafata.
in fine, daca sti ce faci, ar trebui sa nu fie probleme majore si din contra, sa ai parte de o experienta unica apropiata de freediving insa cu o dura de 5-15 minute...asa ca revin...vreau si eu!
http://www.lunocet.com/
nu stiam de acest proiect cu hydrodiving, mi-ar place sa incerc desi sunt niste lucruri de lamurit pentru ca se amesteca scuba cu freediving-ul si poti ajunge la accidente serioase. O "gura" de aer la 30m din butelia aia, chiar asa mica, poate insemna 15-18l de aer (la suprafata) comprimati in 5-6l la adancime. daca nu eliberezi aerul constant si urci brusc la suprafata, risci niste leziuni severe de plamani... apoi DCS, deco sickness, poate fi o problema daca tragi cam tot aerul din butelie la adancime, il eliberezi tot acolo dar apoi iesi brusc la suprafata.
in fine, daca sti ce faci, ar trebui sa nu fie probleme majore si din contra, sa ai parte de o experienta unica apropiata de freediving insa cu o dura de 5-15 minute...asa ca revin...vreau si eu!
No gravity
- cristis
- Veteran
Pai, banuiesc ca Lunocetul il poti lua separat oricand.
Acu, pt restul de echipament, putem incerca initial cu spare-air-uri daca ne facem un set de reguli pt siguranta anti DCS. Pare fezabil.
O alta varianta la care ma gandeam eu - asa cum am spus mai devreme , si care iti da maxim de libertate - presupunea un recipient din material flexibil (de genul BCD -urilor) care sa poata fi re-umplut de freediver la suprafata apei cu ajutorul unei mici pompe. Ramane problema flotabilitatii (ce volum sa aiba :6litri la 1 atm ar fi de ajuns pt a dubla timpul de stat sub apa al unui freediver normal, dar si kg de plumb in plus te descurajeaza , 3 l la 2 atm ar fi mult mai bine dar atunci tre sa ai o pompa destul de serioasa ).
Poate gasim o solutie impreuna,
Acu, pt restul de echipament, putem incerca initial cu spare-air-uri daca ne facem un set de reguli pt siguranta anti DCS. Pare fezabil.
O alta varianta la care ma gandeam eu - asa cum am spus mai devreme , si care iti da maxim de libertate - presupunea un recipient din material flexibil (de genul BCD -urilor) care sa poata fi re-umplut de freediver la suprafata apei cu ajutorul unei mici pompe. Ramane problema flotabilitatii (ce volum sa aiba :6litri la 1 atm ar fi de ajuns pt a dubla timpul de stat sub apa al unui freediver normal, dar si kg de plumb in plus te descurajeaza , 3 l la 2 atm ar fi mult mai bine dar atunci tre sa ai o pompa destul de serioasa ).
Poate gasim o solutie impreuna,
FREEology
- Serge
- Veteran
PADI Advanced Open Water
sper sa reusim ceva si fara echipament de ultima generatie. un lunocet era cam 1000 si ceva de dolari...cam scump si nici nu stiu daca a intrat in productia de serie. pentru reserva de aer, trebuie ceva etans, un bdc se comprima si nu am realizat mai nimic. trebuie practi o varianta de echipament scuba redus la maxim, o butelie ponny, fara bcd si probabil doar cu un detenttor, un octopus cred ca este cam inutil ca masurade siguranta...
pana una alta mai bine mergem in bahamas sa incercam hydrodiving!
pana una alta mai bine mergem in bahamas sa incercam hydrodiving!
No gravity
- cristis
- Veteran
ok, si daca am un recipient de 3l rigid (aluminu) pot sa il umplu cu o pompa relativ mica (de bicicleta) la 2 atmosfere? Shi daca imi iau aer din el (de la 2 atm mai e risc de DCS) ?
Ideea e ca de la 1:30 sec , daca respiri un data complet te-ai putea plimba pe sub apa aprox 3 minute. Shi dupa aia ai urca sus, l-ai reinca shiai lua-o de la capat ... ore intregi
Ideea e ca de la 1:30 sec , daca respiri un data complet te-ai putea plimba pe sub apa aprox 3 minute. Shi dupa aia ai urca sus, l-ai reinca shiai lua-o de la capat ... ore intregi
FREEology