Cursuri AIDA in Romania

Accepta provocarea acestui extraordinar sport extrem

Moderators: VALI, Serge

Post Reply
Serge
Veteran
Numar de scufundari: 101-200
Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor

Cursuri AIDA in Romania

Post by Serge »

Exista deja suficient interes pentru organiza cursuri de freediving AIDA in Romania, asadar cam trebuie sa pregatim si oferta pentru cerere1 Atat eu cat si un alt roman, care insa locuieste in Cipru, avem brevet de instructor AIDA si putem organiza cursuri de nivel introductiv pana la un nivel mediu (1,2 sau 3 stele) - am atasat structura programului de instruire AIDA inclusiv cerintele minime de "absolvire".

Pentru ca un curs sa fie de real folos si totodata facut in siguranta, standardele AIDA nu permit un numar mare de cursanti per instructor, de aceea pot face cursurile cu doar 3-4 cursanti per serie.

In mod normal cursurile dureaza 2-3 zile (un weekend de vineri pana duminica) si este de preferat ca sa fie facut continuu, teorie, bazin si adancime. Dat fiind ca se apropie (a venit!) iarna, putem face cursul fie la primavara ori intr-o locatie cu ape mai calde (e.g egipt, cipru).

Costul unui curs este de cca 140 EUR pe persoana, pretul include tot materialul de curs, sesiunile de teorie, bazin, apa deschisa si de asemenea certificarea AIDA (taxa ce trebuie platita catre AIDA International). Pretul nu include costurile de intrare (e.g. bazin), inchiriere (echipament, barca daca este nevoie) ori transport/cazare, insa cred ca putem sa tinem sub control situatia daca gasim un bazin civilizat in Bucuresti/Ploiesti/Tg Mures/C-ta si o locatie potrivita la Marea Neagra. alternativ, putem merge cateva zile in Egipt, cipru si facem/finalizam cursul acolo.

Astept de la ce interesati un semnal clar cat si preferintele pentru perioada de curs. Daca suntem mai multi, cred ca putem aranja fie sa vina si Alex in Romania ori sa mergem noi in Cipru si atunci putem avea intr-un grup chiar 8 cursanti.

pe curand

sergiu
Attachments
ladder2007-04_v2.gif
No gravity
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Re: Cursuri AIDA in Romania

Post by VALI »

daca se poate face tot cursul in mod unitar eu nu zic nu....
cipru suna foarte bine :)
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Serge
Veteran
PADI Advanced Open Water
AIDA Instructor

Post by Serge »

Si eu prefer sa il facem unitar, conceptul este de fapt bazat pe un program de 2-3 zile. In Cipru sunt convins ca il putem face relativ ieftin inclusiv ceva scuba diving ca sunt cateva epave faimoase acolo. Intre timp o sa vorbesc si cu Alex sa vedem ce disponibilitate are si cum cand ar fi apa suficient de calda/rece pentru primul curs.

sergiu
No gravity
Bodanel
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by Bodanel »

M-ar interesa si pe mine insa daca prind o perioada asa aglomerata la servici sigur nu mai ajung.
Inainte sa dai mana cu un om intreaba-te daca acel om nu te va lovi intr-o zi.
Serge
Veteran
PADI Advanced Open Water
AIDA Instructor

Post by Serge »

Bodanel wrote:M-ar interesa si pe mine insa daca prind o perioada asa aglomerata la servici sigur nu mai ajung.

adica ai cam fi interesat dar nu prea! :D

pai ce lucrezi in fiecare weekend? Oricum cel mai probabil o sa facem cursul unitar in asa fel incat putem incepe bazinul in bucuresti si apoi in weekend iesire la mare fie a noastra fie una mai prietenoasa. dar pana atunci cred ca o sa mai treaca ceva timp
No gravity
mihaivigariu
Junior
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by mihaivigariu »

Salut Serge,

Eu vreau sa particip. Te contactez si pe privat.

Merci,
Mihai
Post Reply