Ce echipament aveti...va doriti ?

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
Bimbo
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: naui aowd

Re: Ce echipament aveti...va doriti ?

Post by Bimbo »

as vrea sa vad si eu un ecologist adevarat ,cu state vechi,care sa protesteze sau sa fii participat la actiuni de protest cind s-au defrisat parcuri,paduri,cind au fost construite blocuri cu apartamente cumparate din vinzari-anterioare, in locul unei pepiniere din baneasa,toate strandurile disparute in umbra unor constructii ,dar cel mai rau ,distructiv lucru mi se pare indiguirea malului rominesc al Dunarii,in scopul recuperarii terenurilor agricole,vezi lacul Greaca,insula mare a Brailei si nenumarate terenuri din DEltA!Vrajeala cum ca pestele e pe cale de disparitie in Delta din cauza pescarilor ,sau braconierilor tine doar la fraieri!Explicatia primita de mine undeva in golful Musura de la un lipovean batrin:
-Pina prin anii 70-80 la fiecare toana _adica navod-scoteau tone de peste,pastrau numai pestii mari sau buni la vinzare ,stiuca ,salau,restul il aruncau inapoi!acum la un navod bagat scot 2-3 kilograme de peste!!.Cica peste numai este in delta ,ptr ca Dunarea este indiguita,primavara apa numai are unde sa se reverse ,iar pestii numai au unde sa isi depuna icrele,in mare- e prea sarata,iar in dunare- e curentul prea puternic.iar indiguirea Dunarii a fost facuta de comunisti ptr a reda terenurile unde mlastina si stuful au domnit milioane de ani,agriculturii -cica!zicea mosu;pai unde stuful a crescut milioane de ani vrea sa se faca agricultura?uite cum e recolta un fir de porumb,5 de trestie!dar ecologistii ce zic cind se impuscau sute de mistreti la vinatoarea lui tiriac?Dar de rosia montana?sau calitatea proasta a aerului respirat din centrul capitalei?as mai putea vorbi despre constructia miilor de biserici din tabla sau lemne ,in orice coltisor al capitalei,fara nici o noima,regula estetica,proportional cu numarul de absolventi la teologie -pur si simplu mi se par prea multe,la fel ca sediile de banci si salile de jocuri..vorba lui emil Bla-Bla!
george
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Post by george »

Oameni Buni,intr-un cuvant este interzis pescuitul subacvatic dar sa imi achizitionez un harpon este interzis? Ce fel de acte mi-ar trebui pentru achizitionare?
Image
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

Aceleasi documente ca pentru o arma letala cu glont.
VALI
Veteran
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

george wrote:Oameni Buni,intr-un cuvant este interzis pescuitul subacvatic dar sa imi achizitionez un harpon este interzis? Ce fel de acte mi-ar trebui pentru achizitionare?
un cazier de la politie...ei in orice caz ar trebui sa stie sa te indrume
problema e mai complexa putin...de ce?
pentru ca la noi vanatoatea subacvatica este interzisa
in alte tari insa nu este
cred ca forma legala cea mai ok ar fi sa ai un act prin care sa ai voie sa deti o astfel de arma, dar pe care sa nu o folosesti decat acolo unde este permis...
pentru ca, in mod normal legea care se refera la interdictia vanatorii subacvatice este prinsa in LEGEA PESCUITULUI ar exista anumite aspecte care sunt interesante
si anume ca in anumite crescatorii legile pescuitului sportiv devin nuantate, cel care face legea pe crescatorie este, pana la urma, proprietarul....si stunci....e de intrebat si de vazut...
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Bimbo
Veteran
Certificare/acreditare: naui aowd

Post by Bimbo »

vali are dreptate ,eu tot ma intreb cum poti vina intr-o apa cu vizibilitatea 0,gen lacuri ,delta,dunare,si daca puteti enumera niste pesti ce merita efortul sa fie vinati in marea neagra?si dupa aia ma intreb cine a fost mintea care a legiferat intrezicera vinatorii subacvatice si de ce?sa nu ziceti ca din motive ecologice ca ma apuca ......
pcmarius
Junior

Post by pcmarius »

Buna, sunt nou pe aici nu prea ma stiu cu lumea dar am cateva intrebari. Ce parere aveti despre un set complet MARES MR-12 DFC cu DETENTOR MARES Voltrex . 2 stage e forjat binisor are are multe zgarieturi asa pe capac in fata, cu ~90 dive . Ar merita cumparat ?

-sistem dinammic de echilibrare a presiunii intermediare in punctul de inhalare[faza inhalarii aerului]acest lucru ducand la rezultate deosebite ale regulatorului
-regulator cu membrana echilibrata
-corpul construit din crom si nikel cu elemente de protectie din elastomer [antishok]

Mares Navy cu injector de aer asistat
Ventury
Manometru Mares 0-300 Bar cu termometru -10..+50 Celsius

SAu varianta 2

Regulator Aqualung titan lx nou la 120 LX la 125 euro
Attachments
am.jpg
tn.jpg
Post Reply