Excursie de scufundari in Egipt - Hurghada >20 - 27 apr 2010

Locul in care ne adunam pentru a organiza vacante de scufundari.
calinc
Junior

Re: Excursie de scufundari in Egipt - Hurghada >20 - 27 apr 2010

Post by calinc »

in egipt e obligatorie asigurarea medicala pentru scafandri ? si daca da unde se face ?
acolo sau o putem face si in romania ?
scubadiver.ro
Admin
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI

Post by scubadiver.ro »

Asigurarea medicala se face in Romania la majoritatea societatilor de asigurare. In momentul in care completati asigurarea, nu uitati sa bifati activitati sporturi extreme ( scufundari ). In majoritatea cazurilor costul acestei asigurari nu depaseste 50 ron.
scubadiver.ro
Admin

Post by scubadiver.ro »

calinc wrote:salut,
am un MK25 DIN.
e nevoie sa caut si un adaptor sau voi gasi sigur acolo butelii ce au suport pentru DIN ?
Toate buteliile de aluminium din Egipt au conexiune pentru DIN. La conexiunea INT mai sunt probleme pentru ca nu toate adaptoarele sunt ok. In general au O-ringurile uzate, asa ca cel mai bine este pentru posesorii de conexiune INT sa isi ia de acasa si un adaptor doua..
ovidiuivan
Junior
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: CMAS 1,

Federatia Turca

Post by ovidiuivan »

BUna,

oare va mai fi si o alta excursie in Toamna? Octombrie ar fi ideal.
Daca da, considerati-ma inscris de acum
Ovidiu Ivan - Cluj
FireBath
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: OWD

Post by FireBath »

noi cu ce companie aeriana zburam?
There is too much blood.

There can be only one fresh... MANGO FRESH.
scubadiver.ro
Admin

Post by scubadiver.ro »

Compania de zbor este Koral blue.
scubadiver.ro
Admin

Post by scubadiver.ro »

Salutare all,

Excursia in Egipt s-a incheiat si tot grupul nostru de scufundaci s-a intors acasa cu o experienta de neuitat si cu mult mai multa siguranta si incredere de sine la scufundari.
Pe scurt, totul a inceput prin amanarea zborului cu 12 ore datorita norului de cenusa provocat de eruptia vulcanului islandez Eyjafjoll. Bineinteles ca am inceput sa ne ingrijoram si sa facem pariuri daca se pleaca sau nu se pleaca, in final avionul a decolat fara probleme la ora 00:45 si dupa 4 ore am aterizat la Hurghada.
Prima zi de scufundari era clar compromisa datorita oboselii si intarzierii avionului, asa ca a fost inlocuita cu odihna si spre sfarsitul zilei cu o vizita, apreciatata de toata lumea, la StarFish,
A doua zi a excursiei a fost si prima zi de mers la scufundari. Vaporul MAMALUNA1 era defapt folosit pentru excursii de tip liveaboard si arata foarte ingrijit, plus ca avea extra dotari la bord, cum ar fi compresor si cabine pentru dormit. Insa, prima zi de scufundari ne-a rezervat o surpriza extrema, vantul era undeva la nivelul 5 sau poate 6 pe scara Beaufort, iar valurile ajungeau chiar si la 2 metri cu creste care se sparg, pe alocuri marea era inspumata. Dupa plecarea din port nu a durat mult timp si miscarea de tangaj a vasului a inceput sa faca simtite efectele raului de mare. Capitanul, un tip foarte profesionist, ne-a asigurat ca ne vom desfasura scufundarile fara probleme si a indreptat nava catre zona El Fanous -Est, unde am gasit adapost si conditii de scufundare apropiate de cele normale. Mai jos se poate vedea harta locului si dinamica scufundarii.
el-fanous-east.jpg
La prima scufundare fiecare din echipa si-a stabilit scuba buddyul, a fost identificat sau completat echipamentul de scufundari s-a stabilit flotabilitatea pentru Marea Rosie, iar scufundarile au decurs fara probleme. Mai mult in ciuda conditiilor de vant si mare agitata in care se plecase din port, doua dintre fetele care ne insoteau au facut un discovery scuba diving. Masa de pranz a fost indestulatoare si bogata in proteine :-) . La a doua scufundare, pregatirea s-a desfasurat mult mai repede, iar experienta primei scufundari in Marea Rosie a facut ca cele trei echipe in care eram distribuiti sa fie mult mai compacte si mai bine organizate.

Urmatoarele zile de scufundari au presupus schimbarea locatiilor de scufundare. Conditiile meteo s-au normalizat, iar marea a devenit oglinda si vantul s-a transformat intr-o adiere.
In cea de-a doua zi am facut scufundari la Abu Ramada : Gotta si El Aruk. Scufundari care au presupus vizitarea gradinilor de corali si a florei si faunei din zona reefurilor.
Reciful de corali Gotta Abu Ramada - Marea Rosie - Hurghada - Egipt
Reciful de corali Gotta Abu Ramada - Marea Rosie - Hurghada - Egipt
Gradina de corali El Aruk
Gradina de corali El Aruk
Pentru ca membrii grupului de scufundari s-au adaptat foarte repede la conditiile de scufundare din Marea Rosie, in cea de-a treia zi de scufundari ne-am hotarat sa facem o scufundare in curenti, un Drift Dive. Am ales Sabrina Reef pentru ca adancimea nu depaseste 16 metri iar curentul este suficient de puternic pentru drift dive. Particularitate scufundarilor in curenti este data de faptul ca echipele de scufundare trebuie sa fie complet echipate si gata de sarit in apa in acelasi timp. Saritura se face in timp ce vasul nu este ancorat, prin pasul gigantului de pe platforma, cat mai repede posibil, altfel existand riscul ca echipa sa fie risipita de curent.
Drift dive la Shaab Sabrina Reef - Hurghada - Egipt.
Drift dive la Shaab Sabrina Reef - Hurghada - Egipt.
La drift dive totul a decurs perfect, iar la sfarsitul scufundarii toti au fost bucurosi ca si-au imbogatit logbookul cu o noua experienta. Pentru cea de-a doua scufundare am vizitat Banana Reef, o locatie foarte bogata in flora si fauna, cu reciful de forma unei banane, de aici provenindu-i si numele.

Ultima zi de scufundari trebuia sa reprezinte o incununare a experientelor dobandite in primele trei zile de scufundare la Marea Rosie. Flotabilitatea in apa foarte sarata a Marii Rosii nu mai reprezenta o problema pentru nimeni, consumul de aer devenise normal , scuba buddy se cunosteau si se bazau unul pe celelalt, venise timpul pentru o scufundare la adancime cu un element surpriza : epava El-Mina . Adancimea maxima 30 de metri , vizibilitate 50 metri. Coborarea la epava am facut-o pe un fir ghid, reprezentat de o parama legata de pupa navei. Odata ajunsi la 22 de metri primul lucru pe care il vezi este elicea propulsoare a vazului militar scufundat de aviatia israeliana in anul 1969. Loc excelent pentru cateva fotografii personale sau de grup. Urmeaza explorarea exterioara a epavei, se pot distinge tunurile de pe punte, cabina capitanului, lantul ancorei si ancora. Mare parte din prova este distrusa de bomba care a scufundat vasul. Fauna este bogata in jurul epavei. Am intalnit grupper fish, glass fish, scorpion fish, baloon fish, etc.
Epava El Mina. Vas militar egiptean scufundat in anul 1969 de aviatia israeliana
Epava El Mina. Vas militar egiptean scufundat in anul 1969 de aviatia israeliana
Pentru ultima scufundare am mers la El Fanadir unde am avut marea surpriza sa fotografiem un Manta Ray. E adevarat ca se afla undeva la 40 de metri, iar fotografia este facuta de la 22 metri.
el-fanadir-north.jpg
Pe scurt cam asta este povestea excursiei Centrului de scufundari SCUBADIVER. RO in Hurghada, Impresiile si fotografiile personale sunt asteptate in posturile urmatoare.

PS pentru cei ce au facut parte din grupul de scufundari:
Pentru adresa ftp-ului unde sunt stocate toate fotografiile colectate de la toti participantii in excursie contactati-ne pe email.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

felicitari pentru o excursie reusita si pentru un post atat de frumos prezentat....
imi pare rau ca nu am putut veni si eu in aceasta excursie, insa, intrucat sunt in certificare de freedive, am ales sa merg in excursia de freediving, care va avea loc in perioada 15-22 may in dahab
am retrait, urmarind postul de mai sus, cateva din experientele avute alaturi de robert in locurile pe care le-am vizitat acum ceva ani...
inca odata, felicitari!!!
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

Asta apropo de poza cu sting ray. Am modificat usor culorile sa se vada mai bine si a trebuit sa reduc rezolutia pentru a o posta aici, originalul nemodificat va fi postat pe ftp.
PICT0285.jpg
There is too much blood.

Romi
Junior

Post by Romi »

Foarte frumoasa prezentarea, dar nu pot sa cred ca din rezumatul excursiei noastre lipseste sintagma mango fresh.
Cred ca redactorul textului a ajuns cu sevrajul in faza de negare.

E normal. Si nu e o rusine.
My name is Romi, I am mango fresh addicted and I've been clean for the last 3 days
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

Asta pentru ca nu ai citit aici viewtopic.php?f=6&t=2661
There is too much blood.

silviubb
Junior
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: open water

Post by silviubb »

Zis si green mask :lol:

Am pus pe o harta locatiile unde am facut scufundari si coordonatele GPS. (ne tot invarteam in jurul insulelor respective si am vrut sa le localizez in spatiu).

2 harti, 2 galerii de poze gasiti aici: http://www.silviu.info.ro/galerie_foto_2010.html Pe ultimul rand la http://www.silviu.info.ro/thumbnails%20 ... nails.html este si un calamar.

Image
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

merci de geolocatii mare ajutor.
adaug aici si poza de grup NAUI
Image
There is too much blood.

calinc
Junior

Post by calinc »

salut,
am si eu niste poze ce nu sunt pe ftp...le pot pune acolo sau cum facem ?

calin
scubadiver.ro
Admin

Post by scubadiver.ro »

Cel mai bine ar fi sa le pui pe ftp. De acolo le putem lua mult mai usor.
Post Reply