prima expeditie de freediving din romania
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
prima expeditie de freediving din romania
intre 15-22 mai am fost in egypt/dahab, in prima excursie de freediving organizata in romania cu diveri romani
am stat undeva intre dahab si blue hole
in decurs de 7 zile am facut antrenamente in diverse locatii [house reef, light house, blue hole], am dat probe teoretice si practice in vederea brevetarii
s-au imbunatatit recorduri personale, ne-am simtit intr-adevar ca o adevarata echipa, singura parere de rau fiind aceea ca a durat doar 7 zile...
in saptamana ce urmeaza o sa postam poze si filmulete
am stat undeva intre dahab si blue hole
in decurs de 7 zile am facut antrenamente in diverse locatii [house reef, light house, blue hole], am dat probe teoretice si practice in vederea brevetarii
s-au imbunatatit recorduri personale, ne-am simtit intr-adevar ca o adevarata echipa, singura parere de rau fiind aceea ca a durat doar 7 zile...
in saptamana ce urmeaza o sa postam poze si filmulete
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- VALI
- Veteran
Re: prima expeditie de freediving din romania
...am vazut white snaper de aproape 8 kg in freediving...am vazut napoleon fish de cca 16 kg in freediving....am vazut murena groasa cat coapsa mea in freediving...am salutat grupuri de scuba in freediving...am vazut mecca freedivingului la ea acasa...the blue hole...am citit gravat pe stanci acolo, ca nu e bine sa lasi teama sa stea in calea viselor tale.....
o gura de aer e tot ce iei cu tine jos.....
cand pleci doar ea te leaga de suprafata....restul sunt problemele si stau agatate pe centura....
daca ajungi cu bine inapoi, inseamna ca problemele tale sunt pe fundul marii si gura de aer e inca impreuna cu tine....
o gura de aer e tot ce iei cu tine jos.....
cand pleci doar ea te leaga de suprafata....restul sunt problemele si stau agatate pe centura....
daca ajungi cu bine inapoi, inseamna ca problemele tale sunt pe fundul marii si gura de aer e inca impreuna cu tine....
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- VALI
- Veteran
pozeeeeee!!!!
- VALI
- Veteran
pozeeee!!!
- VALI
- Veteran
..............................
- VALI
- Veteran
blue hole.....
- VALI
- Veteran
poze din ultima zi....
-
- Junior
Congrats to all ! Foarte frumoase pozele. Any new personal bests? Cine au fost participantii? Un short info despre fiecare participant se poate, Vali? Si cine are Monofinul acela superb?
- VALI
- Veteran
pai personal best au fost...
--------------------------------------------------------------------------------
traian la "-20m"
mihai la "-20m"
slice la "-26m"
ali la "-28m"
vali la "-28m" [vechiul meu record fiind la "-20m"]
sergiu la "-39m"
monofinul superb [banuiesc ca te referi la cel galben], este al lui sergiu [don instructore]
ala albastru [mai putin superb], este al meu :p
despre participanti nu pot sa spun decat ca sunt oameni de echipa, care au luat foarte in serios aceasta provocare
in rest ii astept pe ei sa vorbeasca despre sine
--------------------------------------------------------------------------------
traian la "-20m"
mihai la "-20m"
slice la "-26m"
ali la "-28m"
vali la "-28m" [vechiul meu record fiind la "-20m"]
sergiu la "-39m"
monofinul superb [banuiesc ca te referi la cel galben], este al lui sergiu [don instructore]
ala albastru [mai putin superb], este al meu :p
despre participanti nu pot sa spun decat ca sunt oameni de echipa, care au luat foarte in serios aceasta provocare
in rest ii astept pe ei sa vorbeasca despre sine
- scubadiver.ro
- Admin
- Numar de scufundari: peste 1000
- Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI
Cam cate minute trebuie sa isi tina respiratia sergiu ca sa ajunga la -39 si sa se si intoarca ?
Ati fost asistati ? Cum v-ati pregatit pentru riscul de samba sau black-out ? Ati avut asistenta profesionista ?
Ati fost asistati ? Cum v-ati pregatit pentru riscul de samba sau black-out ? Ati avut asistenta profesionista ?
- VALI
- Veteran
asistenta ne-o asiguram succesiv prin team-diving
in sensul ca se stia cine in ce ordine se scufunda si cine este pentru fiecare safety buddy...
ca un exemplu:
diverul 1 avea ca safety pe diverul 3, diverul 2 pe diverul 4 [pentru ca diverul 2, respectiv 3, sa aiba timp pentru pregatirea in vederea coborari....adica respiratie+relaxare]
am facut coborari la punct fix, adica saula era intinsa in jos un numar de anumiti metri [de obicei 16, 20 si 30]
spre exemplu, pentru coborarea la 20m, la intoarcerea diverului, cel care ii asigura safety protocol, cobora la -10m, iar de acolo reveneau impreuna la suprafta uitandu-se unul la celalalt....la cel mai mic semn buddy-ul ar fi luat masurile de rescue
nu stiu cat a durat coborarea lui sergiu la 40m, dar una la 30 ar trebui sa dureze cam 1:30'
in sensul ca se stia cine in ce ordine se scufunda si cine este pentru fiecare safety buddy...
ca un exemplu:
diverul 1 avea ca safety pe diverul 3, diverul 2 pe diverul 4 [pentru ca diverul 2, respectiv 3, sa aiba timp pentru pregatirea in vederea coborari....adica respiratie+relaxare]
am facut coborari la punct fix, adica saula era intinsa in jos un numar de anumiti metri [de obicei 16, 20 si 30]
spre exemplu, pentru coborarea la 20m, la intoarcerea diverului, cel care ii asigura safety protocol, cobora la -10m, iar de acolo reveneau impreuna la suprafta uitandu-se unul la celalalt....la cel mai mic semn buddy-ul ar fi luat masurile de rescue
nu stiu cat a durat coborarea lui sergiu la 40m, dar una la 30 ar trebui sa dureze cam 1:30'
Vali, ai scris asa de frumos! Sunt asa de bucuroasa si de mandra de voi!
- VALI
- Veteran
sarutmana ligia
-
- Junior
"dar una la 30 ar trebui sa dureze cam 1:30'..... Si de ce ar trebui atat de mult? Am facut cursuri cu Performance Freediving in Miami de unde stiu ca la o scufundare, in Constant Weight/Balast, viteza este de 1 metru pe secunda, respectiv 30 m depth = 60 sec. in conditia in care atletul este cat de cat fit (picioarele) si egalizeaza usor/repede.
Oricum vreau sa merg si eu cu voi next time.
Oricum vreau sa merg si eu cu voi next time.
-
- Junior
Vali, Serge, voi de unde ati luat monofin-urile? In State (unul de calitate) nu am gasit decat prin Performance Freediving dar stiu ca acestea vin de pe undeva prin Rusia, asa ca pretul e cam...usturator. Din Romania se poate comanda/cumpara mai usor? Ceva sugestii/sfaturi va rog?