Un sfat/ajutor va rog

Post Reply
bezaru
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Un sfat/ajutor va rog

Post by bezaru »

Salutare, sunt nou, atat pe forum cat si-n acest domeniu. Recent am facut rost de o butelie de oxigen(defapt nitrox-are un N albastru pe ea) de culoare alba, iar ca marca este SEEMANN si as dori s-o folosesc pentru a face un fel de Snorkling dar cu tub de oxigen, nu vreau nimic profesionist sau complicat, doar sa pot sta mai mult sub apa:).
NU am poze cu tubul de oxigen dar am gasit pe net ceva asemanator:
Asa arata tubul: http://www.xsport.ro/scufundari/butelii ... 70015V.jpg
Mai exact: http://www.dive-in.de/onlineshop/images ... _14010.jpg
Iar la el am atasat asa ceva: http://www.seemannsub.de/files/images/71067.jpg
http://www.seemannsub.de/files/images/700xx.jpg
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Este bun acest tub pentru a-l utiliza pentru asa ceva?
2. Cum pot sa-l folosesc fara riscuri? Trebuie verificat undeva anume?
3. De ce accesorii am nevoie pentru a-l folosi(ma refer la furtunele si acea masca ce se pune la/in gura pentru a respira?
4. Unde se poate umple? Si cu ce-l pot umple, oxigen simplu sau nitrox?

Va multumesc si daca mai doriti detalii despre el voi incerca sa va raspund cat mai repede posibil.
dell_ser
Moderator

Re: Un sfat/ajutor va rog

Post by dell_ser »

Nu incerca nimic fara sa vorbesti cu cineva care are macar idee de scufundari.
daca faci prostii ... cea mai ”amarata” problema pe care o sa o ai poate fi un traumatism al timpanului

Cu acea butelie nu ai ce sa faci fara un curs de scufundare. Si din cate stiu eu nici un centru serios nu iti incarca butelia fara un brevet (asta daca nu este cineva care vrea sa se faca partas la accidentul tau).

Nu este mult de povestiti dar nici un curs de scufundare nu vei primi pe un forum. Trebuie sa inveti sa egalizezi presiunea in sinusuri, sa golesti masca, sa alegi lestul potrivit, sa alegi costumul ... In principiu daca cineva priceput iti face in instructaj poti in 30-40 de minute sa faci o scufundare sigura ( numai supraveghiat).

Banii pe cursul de scufundare o sa intelegi ca nu sunt dati in van. Sub apa se moare din ignoranta si necunoastere. Greselile, facute chiar si de cei cu multa experienta, se platesc uneori foarte scump.

Sfatul meu este sa nu incerci nimic fara sa vorbesti macar cu cineva care are un brevet (si bine ca sunt deja multe persoane care au luat unul)
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

in fiecare an numaram 7-10 cazuri de diveri cu mare experienta care fac greseli stupide, marunte cu consecinte devastatoare pentru ei si cei dragi lor. Din primul curs ai sa intelegi in cate moduri poti sa o mierlesti sub apa. Eh acum nu te demoraliza ca nu este chiar asa infricosator, dar este f serioasa treaba.
In fiecare miercuri la piscina Floreasca se aduna pentru cursuri oamenii si poti sa vorbesti cu ei sa vezi cum iti este mai usor sa capeti un brevet sa vezi despre ce este vorba.
Bafta !
Bla bla bla
bezaru
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Post by bezaru »

Merci pentru sfaturi, dar trebuie sa mentionez ca nu vreau sa ma avant in ape mai adanci de 3 m. Eu as vedea totul ca un snorkeling dar la care sa pot sta mai mult sub apa. Nu cred ca este asa de periculos sa ma bag cu tubul de oxigen la 3 m adancime, din contra cred ca e mai periculos pentru timpan sa tot cobor la adancime apoi sa urc si tot asa...daca s-o numi chiar snorkeling.
Treaba cu vorbit cu altii, chiar de asta am decis sa scriu pe forum aici. Cum am mentionat si mai devreme sunt amator doar, incepator nestiind mai nimic de scufundari in adevaratul sens. Ca ma mai scufund eu cu ochelarii prin lacuri si prin mare asta e alceva dar nu e nimic profesionis si nici macar semi-profesionis.
Totusi eu speram sa aflu de unde as putea sa iau cele necesare(la un pret mai modest) pentru a putea pune in practica tubul. Asta in ideea ca si de la acel magazin pot afla si intreba informatii noi.
Cu incarcarea tubului, ce sa zic, am presupus eu ca nu e asa oricum, vin cu tubul mi-l umple si adio,dar tot asa speram sa aflu un centru unde as putea afla alte informatii, unde de exemplu sa merg cu tubul in brate si sa zic...ajuta-ma sa pot sa-l folosesc:), ar fi de preferat undeva prin sectorul 6 si nu numai.

O saptamana cat mai placuta tuturor!
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

pentru o discutie libera putem sa ne vedem la o cinzaca si s-a rezolvat.
legat de exchipament este si mai simplu Xsport.ro preturi f bune si ai rezolvat problema.
asa de o balaceala te ajut eu cu un vizor si un snorkel la bazin.

Suna-ma si vorbim 0722.790.013
Bla bla bla
Post Reply