Pune o intrebare...primeste un raspuns:)

intrebari tehnice legate de scuba-diving [sfaturi, indicatii si contraindicatii legate de scufundarea in sistem scuba]

Moderator: dancroitoru83

victor
Veteran

Re: Pune o intrebare...primeste un raspuns:)

Post by victor »

pe umeras special (cu umeri lati) si intr-un mediu acceptabil (fara soare, fara caldura sau umezeala prea mare).
Misa
Veteran
Numar de scufundari: 11-50

Post by Misa »

de unde as putea sa iau costumul de mai jos?

http://www.scubapro.co.jp/products/wet/01/00.html - diving suit man, prima poza stanga de sus

Stirea asta e pe bune?

http://www.libertatea.ro/stire/mamaaa-c ... 56970.html
The worst day diving is better than the best day working.

http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
FireBath
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: OWD

Post by FireBath »

Are cineva BCD Aqualung cu i3? cum se comporta, avantaje dezavantaje?...
There is too much blood.

There can be only one fresh... MANGO FRESH.
victor
Veteran

Post by victor »

Am avut eu. i3-ul in sine e un mecanism ok daca te obisnuiesti cu el (si extrem de simplu). Al meu pierdea aer pe langa maneta, dar l-am demontat si rezolvat foarte usor. Vesta in sine - pentru o vesta jacheta - e printre cele bune. Dar.. nu e wing. Adica nu m-as mai intoarce la ea.

Avantaje: stii tot timpul unde gasesti dispozitivul de umflare/golire. Elimina aer simultan prin toate valvele. Buzunare mari, incapatoare.
Dezavantaje: senzatia incomoda de a fi inconjurat de vesta din toate partile. Faptul ca uneori reuseam sa umflu din greseala, atingand maneta de marginea vreunei barci. Daca porti buzunare de plumb, e si mai umflata in fata. Daca nu, plutesti in ea.

Pe scurt - daca vrei vesta tip jacheta, e ok. Dar mai bine vrei un wing ;-)
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

M-ati innebunit frate cu wingurile astea, mie imi plac chestii cu cat mai multe buzunare ca tot ce car sa stea in ele frumos sa am mainile libere at all times. Granted deocamdata nu car io foarte multe chestii si exista alternative dar parca pentru nivelul meu as prefera o vesta. Merci insa de sfat apreciez recomandarile.
There is too much blood.

peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

FireBath wrote:M-ati innebunit frate cu wingurile astea, mie imi plac chestii cu cat mai multe buzunare ca tot ce car sa stea in ele frumos sa am mainile libere at all times. Granted deocamdata nu car io foarte multe chestii si exista alternative dar parca pentru nivelul meu as prefera o vesta. Merci insa de sfat apreciez recomandarile.
Intreaba-te intii dece ai nevoie sa cari atitea! Si credema ca o sa vezi ca 90% din ele sint inutile....sau se pot aranja pe backplate/wing/harness. Incearca sa nu fi ca un pom de craciun. My 2 cents....Principiul KISS = Keep It Simple Stupid

Chiar daca suna ciudat, eu ma dau cu BCD clasic (dar unul bun cu D ringuri de metal) cind ma duc la scufundari de agrement in calatorii. E simplu si nu se uita lumea la tine ca la urs. :-D

Am in plan totusi sa ma mut la backplate si wing pentru single tank, asa ca acum imi fac un backplate din duraluminiu pentru a fi suor la transport....dar asta e "under construction"...
victor
Veteran

Post by victor »

Daca vrei BP usor de calatorii, uite-te la https://www.deepseasupply.com/index.php?product=5 . You will like it. Desi.. eu am stat si m-am gandit mai bine, si sunt dispus sa car un BP de otel, pentru ca tocmai in calatorii merita cel mai mult (unde primesti butelii de aluminiu, si vrei sa ai cu ce sa le scufunzi).
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

@victor: Pe unde am fost in calatorii am dat numai de butelii de otel si foarte rar de aluminiu. Cind am avut butelie de aluminiu, mi-am pus o parte din greutati pe butelie ca sa fiu mai bine echilibrat. (acum o sa apara comentarii ca daca am pus greutatile pe butelie cum le dau jos la nevoie....da' povestea e lunga)

Ideea e ca de obicei ma interesez cu ce linie aeriana ma duc si care sint conditiile cu care pot cara echipamentul de scufundari mai ieftin (Facilitati pentru echipament de sport, gold card, numar de bagaje vs. greutate etc.) si ma orientez in functie de asta cu ce ma duc. Am patit sa platesc 0 la dus si 330 Euro la intors pentru echipamanetul de scufundari dar si 50 euro sau 0....deci totul e foarte relativ asa ca acum incerc sa-mi fac un set "light" sa vad ce iese.

Plus ca acum daca tot am fost in India unde forta de munca costa nimic....si ma mai duc, am dat planul pentur backplate la un tip acolo, si se ocupa sa vada cit costa sa-l faca indienii. Peste doua saptamini ma duc iar in India asa ca sa vad ce au facut aia :lol: si ii pun sa faca vre-o 10 bucati de aluminiu si 10 bucati de otel, si o sa le aduc cu avionul :lol: si atunci am vreme sa analizez ce car la scufundari ;)
papie
Veteran

Post by papie »

Nu poti sa-i pui sa mestereasca si niste computere ieftine? :lol:
evic29
Veteran
Certificare/acreditare: nase owd

Post by evic29 »

O intrebare care cu siguranta sa tot discutat .
http://www.diverite.com/products/catalog/wings/bc4100
Wingul din linkul de mai sus este pentru butelie simpla cu capacitate de ridicare de 12 kg .
Intrebare intrebatoare :)
Poate sa imi tina la suprafata apei butelia de 15l otel si bakplate de otel (cu butelia plina)? (butelia are 15 -16 kg goala)
Sau sa optez pentru http://www.diverite.com/products/catalog/wings/bc4200
Care are capacitatea de ridicare 20kg .
Merci .
victor
Veteran

Post by victor »

cea mai grea butelie de otel pe care am vazut-o pana acum ar fi avut o flotabilitate plina de -6kg (20kg on the neck) (valori mai normale sunt intre -2.5 (clasicul 16kg) si -4 (mai grea, 18kg)). La care se adauga un -2.5kg backplate, si un -1kg regulatorul, pentru un total de -9.5kg. Deci 12kg e arhisuficient.

a doua functie a wing-ului este sa compenseze pierderea maxima de flotabilitate a costumului tau (75% din lestul necesar sa scufunzi wetsuit-ul echipat fiind doar cu costum, labe, masca respectiv 100% din lestul necesar sa scufunzi un dry suit in aceleasi conditii) plus greutatea aerului din butelie (3kg).
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

Stimati diveri va anunt ca vremea in Maldive e buna, vizibilitate30-40 de metri, temperatura oceanului nu a scazut niciodata sub 28 de grade, apa mai sarata, divecenter italian... dar detalii mai incolo, cand ajung in tara, fac o poveste. Intrebarea mea este cablul de date pentru suunto D6, D9 merge si la D4, mufa se potriveste mai mult nu pot testa?
There is too much blood.

dancroitoru83
Senior
Numar de scufundari: 101-200
Certificare/acreditare: NAUI AWOD
NAUI RESCUE DIVER

Post by dancroitoru83 »

Cablul este acelasi pentru D4,D6,D9 !
Remember when diving was dangerous and sex was safe!...
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

Merci.
There is too much blood.

FireBath
Veteran

Post by FireBath »

vreau sa postez un link da nu stiu unde e categoria

http://www.dailymail.co.uk/news/worldne ... s-ice.html
There is too much blood.

Post Reply